Kokos panna cotta s matchom i jagodama

Ako ste tražili recept za kremasti desert koji se brzo priprema, ova panna cotta će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja. Oduševit će vas jednostavnost pripreme i osvježavajući okus predivne kuhane kreme.

Za pripremu ovog deserta trebat će vam samo nekoliko sastojaka:
Kokosovo mlijeko, kukuruzni škrob, vanillin šećer i matcha u prahu. Šrkob će joj dati određenu čvrstoču, dok matcha daje kremi predivnu zelenu boju.

Ovaj recept je kao stvoren za početnike ili ako ste u žurbi, a želite složiti nešto neobično i jako ukusno.

Ako ne možete jesti kokos, možete ga zamijeniti napitkom od soje i kokosovim vrhnjem, koje na kraju umiješate, sa sojinim vrhnjem za šlag.

Recept: Anja Geč

 

Priprema
Kokos panna cotta s matchom i jagodama
Postupak:
  • 1Pomiješajte sve sastojke za panna cottu u blenderu ili štapnim mikserom
  • 2Zagrijemo u tavi sve dok se ne aktivira škrob i mješavina se ne zgusne u "puding".
  • 3Ulijte u staklenke i stavite u hladnjak na 4 sata.
  • 4Ako su se tijekom kuhanja stvorile grudice, ponovno promiješajte.
  • 5Stavite u hladnjak najmanje 4 sata, po mogućnosti preko noći.
Ideja:
  • 1Po želji u kuhanu panna cottu možete unijeti i kokosovo vrhnje radi više kremaste teksture (stvrdnuti dio otprilike jedne limenke mlijeka od kokosa). Tekstura će na ovaj način biti kremastija, ali bit će je bolje poslužiti u čaši, a ne na tanjuru.
Alergije:
  • 1Ako ne možete jesti kokos, možete ga zamijeniti napitkom od soje i kokosovim vrhnjem, koje na kraju umiješate, sa sojinim vrhnjem za šlag.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
2,91
-20%
Vanilin šećer BIO Sonnentor 50g
7,03 5,62
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,98
8,40
samo osobno preuzimanje
Jagode BIO 250g
5,73
(0)

Kokos panna cotta s matchom i jagodama

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Kokos panna cotta s matchom i jagodama
Sastojci
Za Pannacotu:
  • 500 ml mlijeka od kokosa
  • 40 g kukuruznog škroba (ili 50 g ako želite prevrnuti panna cottu i poslužiti je na tanjuru) - konačna će panna cotta biti više "zbijena"
  • 50 g šećera
  • 1 žličica vanillin šećera
  • 1 žličica matche (ili manje za manje intenzivan okus)
Za dekoraciju:
  • Matcha
  • Stvrdnuti dio napitka iz kokosovog oraha (ostavljen u hladnjaku preko noći)
  • Jagode (oko 1 - 2 nasjeckane jagode po pannacoti)
Proizvodi koje smo koristili
2,91
-20%
Vanilin šećer BIO Sonnentor 50g
7,03 5,62
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,98
8,40
samo osobno preuzimanje
Jagode BIO 250g
5,73

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU