Ako ste tražili recept za kremasti desert koji se brzo priprema, ova panna cotta će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja. Oduševit će vas jednostavnost pripreme i osvježavajući okus predivne kuhane kreme.
Za pripremu ovog deserta trebat će vam samo nekoliko sastojaka:
Kokosovo mlijeko, kukuruzni škrob, vanillin šećer i matcha u prahu. Šrkob će joj dati određenu čvrstoču, dok matcha daje kremi predivnu zelenu boju.
Ovaj recept je kao stvoren za početnike ili ako ste u žurbi, a želite složiti nešto neobično i jako ukusno.
Ako ne možete jesti kokos, možete ga zamijeniti napitkom od soje i kokosovim vrhnjem, koje na kraju umiješate, sa sojinim vrhnjem za šlag.
Recept: Anja Geč
- 1Pomiješajte sve sastojke za panna cottu u blenderu ili štapnim mikserom
- 2Zagrijemo u tavi sve dok se ne aktivira škrob i mješavina se ne zgusne u "puding".
- 3Ulijte u staklenke i stavite u hladnjak na 4 sata.
- 4Ako su se tijekom kuhanja stvorile grudice, ponovno promiješajte.
- 5Stavite u hladnjak najmanje 4 sata, po mogućnosti preko noći.
- 1Po želji u kuhanu panna cottu možete unijeti i kokosovo vrhnje radi više kremaste teksture (stvrdnuti dio otprilike jedne limenke mlijeka od kokosa). Tekstura će na ovaj način biti kremastija, ali bit će je bolje poslužiti u čaši, a ne na tanjuru.
- 1Ako ne možete jesti kokos, možete ga zamijeniti napitkom od soje i kokosovim vrhnjem, koje na kraju umiješate, sa sojinim vrhnjem za šlag.