Ova torta je ocijenjena 5/5 od Zekoslava Mrkve. A kako i ne bi bila kada je napravljena ne samo od slasnih mrkvi, već i s egzotičnim začinima kao što su đumbir, cimet i korica naranče. Ne, ovo nije obična torta od mrkve. Ovo je najbolja torta od mrkve!
Priprema
Jednostavna gluten-free torta od mrkve
- 1Zagrijte pećnicu na 190°C. Podmažite kalup za tortu s oprugom (otprilike 20 cm) maslacem, podlogu obložite papirom za pečenje, a zatim posudu pobrašnite brašnom bez glutena.
- 2Lagano umutite jaja u velikoj posudi, dodajte šećer i ulje, pa pomiješajte da se sjedine. Prosijte brašno i začine, a zatim preklopite.
- 3Ogulite i naribajte jabuku i mrkvu, a zatim umiješajte smjesu zajedno s koricom naranče i sokom i grožđicama. Grubo nasjeckajte i dodajte orahe, ako ih koristite.
- 4Smjesu ulijte u pripremljeni kalup za torte, a zatim stavite na srednju policu pećnice 30 do 35 minuta. Ostavite tortu da se hladi oko 5 minuta, prije nego što je prevrnete na rešetku za hlađenje da se potpuno ohladi.
- 5U međuvremenu napravite glazuru. Istucite maslac, šećer i većinu korice naranče dok smjesa ne postane glatka, a zatim umiješajte krem sir dok se ne sjedini.
- 6Kad se ohladi, ukrasite tortu glazurom. Lagano zdrobite orahe i pospite odozgo. Završite s dodavanjem narančine korice, a zatim poslužite.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili
6,22 €
4,98 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:
5,29 €