Jednostavna gluten-free torta od mrkve

Ova torta je ocijenjena 5/5 od Zekoslava Mrkve. A kako i ne bi bila kada je napravljena ne samo od slasnih mrkvi, već i s egzotičnim začinima kao što su đumbir, cimet i korica naranče. Ne, ovo nije obična torta od mrkve. Ovo je najbolja torta od mrkve!

 

Priprema
Jednostavna gluten-free torta od mrkve
  • 1Zagrijte pećnicu na 190°C. Podmažite kalup za tortu s oprugom (otprilike 20 cm) maslacem, podlogu obložite papirom za pečenje, a zatim posudu pobrašnite brašnom bez glutena.
  • 2Lagano umutite jaja u velikoj posudi, dodajte šećer i ulje, pa pomiješajte da se sjedine. Prosijte brašno i začine, a zatim preklopite.
  • 3Ogulite i naribajte jabuku i mrkvu, a zatim umiješajte smjesu zajedno s koricom naranče i sokom i grožđicama. Grubo nasjeckajte i dodajte orahe, ako ih koristite.
  • 4Smjesu ulijte u pripremljeni kalup za torte, a zatim stavite na srednju policu pećnice 30 do 35 minuta. Ostavite tortu da se hladi oko 5 minuta, prije nego što je prevrnete na rešetku za hlađenje da se potpuno ohladi.
  • 5U međuvremenu napravite glazuru. Istucite maslac, šećer i većinu korice naranče dok smjesa ne postane glatka, a zatim umiješajte krem ​​sir dok se ne sjedini.
  • 6Kad se ohladi, ukrasite tortu glazurom. Lagano zdrobite orahe i pospite odozgo. Završite s dodavanjem narančine korice, a zatim poslužite.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
2,91
samo Zagreb
Jabuke fuji BIO kg
4,44
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Mrkva BIO kg
2,90
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Naranča BIO kg
3,83
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Sir svježi za mazanje 65% BIO Andechser 175g
2,99
3,57
10,60
(0)

Jednostavna gluten-free torta od mrkve

Broj ljudi
Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Kompleksno jelo
Jednostavna gluten-free torta od mrkve
Sastojci
Za tortu
  • Neslani maslac, za podmazivanje
  • 225 g brašna bez glutena za kolače (koje sadrži tvari za dizanje)
  • 2 velika jaja
  • 125 g mekog smeđeg šećera
  • 125 ml suncokretovog ulja
  • 1½ žličice mljevenog đumbira
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 jabuka
  • 200 g mrkve
  • 1 naranča, korica i sok
  • 1 šaka grožđica
  • 50 g oraha (po želji)
Za glazuru
  • 75 g neslanog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 naranča, samo korica
  • 75 g krem ​​sira
  • 50 g oraha
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
2,91
samo Zagreb
Jabuke fuji BIO kg
4,44
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Mrkva BIO kg
2,90
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Naranča BIO kg
3,83
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Sir svježi za mazanje 65% BIO Andechser 175g
2,99
3,57
10,60

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU