Jesen nam je malo uranila, ali to samo znači jedno – miris pečenih jabuka i cimeta vraća se u naše kuhinje!
Danas nam inspiracija dolazi iz prirode, a spoj slatkog batata, sočnih jabuka i meda u kombinaciji s hranjivom heljdom pravi je pogodak.
Ovaj recept nije samo ukusan, već i prava vitaminska bomba! Savršena kombinacija za hladnije dane kad tražimo nešto što će nas zagrijati iznutra, a istovremeno nahraniti naše tijelo.
Savršeno za lagani ručak ili zdravu večeru, idealno za ove rane jesenske dane!
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Zagrijte pećnicu na 180C.
- 2Operite jabuke pa ih narežite na manje komade i stavite u zdjelu. Zatim ogulite batat, narežite na manje komade, približno veličine kako ste narezali jabuke pa i njih dodajte u zdjelu. Zatim dodajte maslinovo ulje, sol, cimet, med i sitno narezane pekan orahe.
- 3Sve dobro izmiješajte pa prespijte u posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, tj. dok batat ne bude pečen.
- 4Dok se jabuke i batat peku, skuhajte heljdu.
- 5Kuhanu heljdu procijedite i stavite sa strane.
- 6Kada je pečen batat, u posudu sa svim sastojcima dodajte procijeđenu heljdu pa sve dobro izmiješajte.
- 7Poslužite toplo uz kvalitetni Pinot noir.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili