Volimo variva jer nas griju u hladnim zimskim danima. I ne samo to! Obožavamo što možemo skuhati jednu ogromnu rajnglu graha na vikend i jesti ga sljedećih par dana. Praktičan je, jednostavan za napraviti i tako zdrav. Podsjeća nas na zimu, maminu kuhinju i planinarenja s prijateljima. Može li bolje?
Može! Zato smo napravili ovo varivo s ekstra povrća i začina – za snažan imunitet! Đumbir, cikla, koraba, peršin i lovor se nalaze u ovom finom varivu.
Ovo varivo smo napravili u bezmesnoj verziji tako da je prikladno za vegane!
Nutritivne vrijednosti po obroku: 629 kcal
- 45 g bjelančevina
- 75 g ugljikohidrata
- 9 g masti
Recept by: Maja Kostanjšek!
Priprema
Grah varivo s đumbirom, ciklom i korabom – za snažan imunitet!
- 1Azuki grah namočite u vodi preko noći.
- 2Sljedeći dan ogulite i svo povrće narežite na manje komade.
- 3U velikoj posudi zagrijte ulje i dodajte narezani luk i ostalo povrće. Pržite malo da zamiriše.
- 4Povrću u loncu dodajte namočeni grah i suhu leću. Prelijte vodom. Neka zakuha.
- 5Dodajte još nekoliko lovorovih listova, sol, suhu bazu za juhu, sitno nasjeckani komad đumbira i dobro promiješajte.
- 6Smanjite temperaturu na umjerenu, tako da će varivo polako kuhati na umjerenoj temperaturi 60 minuta. Između nekoliko puta promiješajte i po potrebi dodajte vode.
- 7Kad je varivo kuhano, izvadite trećinu iz lonca i ispasirajte ga s mikserom, a zatim ulijte natrag u lonac - tako ćete dobiti prirodno koncentrirano jelo.
- 8Sada umiješajte narezani tofu i promiješajte.
- 9Kad se poslužuje, možete ga posuti svježim peršinom. Dobar tek!
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili