Gazpacho – hladna juha za vruće dane!

Veliki smo obožavatelji ove osvježavajuće, hladne španjolske juhe od rajčica.

U Španjolskoj, gazpacho je dostupan kamo god se okreneš - od restorana, do barova, do svakog dučančića pored kojeg prođeš.

Juha se tradicionalno radi od potpuno sirovih sastojaka tako da uopće nema potrebe za uključivanjem štednjaka! Samo nasjeckaj sastojke, a tvoj blender će odraditi ostatak posla.

 

 

Priprema
Gazpacho – hladna juha za vruće dane!
  • 1Smiksaj sve sastojke u blenderu ili procesoru hrane. Miksaj 1 minutu ili dok juha ne dostigne željenu konzistenciju. Kušaj i po potrebi začini dodatnom soli, paprom i / ili kuminom.
  • 2Stavi u hladnjak u zatvorenoj posudi na 4 sata ili dok se potpuno ne ohladi.
  • 3Posluži hladno, a pospi dodacima po želji.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Rajčica grappolo BIO kg
5,76 | 43,40 kn
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Krastavci BIO kg
4,45 | 33,53 kn
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Paprika BIO kg
6,51 | 49,05 kn
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Luk crveni BIO kg
4,43 | 33,38 kn
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72 | 80,77 kn
250g
500g
1kg
1,66 | 12,51 kn
samo Zagreb
Šunka kuhana mini BIO Primavera kg
32,55 | 245,25 kn
500g
1kg
2kg
4,36 | 32,85 kn
3,30 | 24,86 kn
samo Zagreb
Vrhnje kiselo svježe 10% BIO Andechser 200g
1,55 | 11,68 kn
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99 | 30,06 kn
(0)

Gazpacho – hladna juha za vruće dane!

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Gazpacho – hladna juha za vruće dane!
Sastojci
Gazpacho
  • 1kg rajčice, prepolovljene i bez sjemenki (samo izvadi unutrašnjost rajčice sa žlicom)
  • 1 mali svježi krastavac, oguljen i bez sjemenki
  • 1 srednje velika zelena paprika, bez sjemenki
  • 1/2 malog crvenog luka, oguljen
  • 2 mala češnja češnjaka, oguljena
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice sherry octa (ili zamjena: 2 žlice octa od crvenog vina ili jabučnog octa)
  • 1 žličica sitne morske soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice mljevenog kumina
  • 1 debeli komad bijelog kruha, bez kora
Servirati sa
  • Domaći krutoni: lako ih je napraviti s ostatkom kruha
  • Svježe bilje: bosiljak, timijan, origano, ružmarin i / ili vlasac neke su od naših omiljenih biljaka
  • Svježe mljeveni crni papar: uvijek dobar izbor!
  • Maslinovo ulje
  • Vrhnje
  • Šunka i sjeckana tvrdo kuhana jaja
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Rajčica grappolo BIO kg
5,76 | 43,40 kn
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Krastavci BIO kg
4,45 | 33,53 kn
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Paprika BIO kg
6,51 | 49,05 kn
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Luk crveni BIO kg
4,43 | 33,38 kn
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72 | 80,77 kn
250g
500g
1kg
1,66 | 12,51 kn
samo Zagreb
Šunka kuhana mini BIO Primavera kg
32,55 | 245,25 kn
500g
1kg
2kg
4,36 | 32,85 kn
3,30 | 24,86 kn
samo Zagreb
Vrhnje kiselo svježe 10% BIO Andechser 200g
1,55 | 11,68 kn
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99 | 30,06 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU