Uživaj u jednostavnom, ali ukusnom receptu za Gallete s povrćem!
Jednostavno pripremljene, ove rustikalne pite osvajaju savršenim spojem hrskavog tijesta i punjenja od sočnog povrća.
Savršen odabir za laganu večeru ili osvježavajući ručak.
Pripremi se za pravu eksploziju okusa!
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Zagrij pećnicu na 175 °C.
- 2Prvo napravi punjenje. Svo povrće, osim špinata, narežite na male kockice.
- 3U dubljoj tavi dodaj maslinovo ulje, pa narezani luk. Zatim dodaj svo narezano povrće. Sve dobro izmiješaj, posoli i pa opet izmiješaj i poklopi. Dinstaj oko 20 minuta uz miješanje dok povrće ne omekša zatim dodaj špinat. Poklopi na par minuta pa miješaj dok špinat ne uvene. Poklopi i ostavi sa strane dok radiš podlogu od tijesta.
- 4Stavi u zdjelu brašna, sol i tapioku pa izmiješaj. Prstima umiješaj maslac narezan na kockice da se poveže s brašnom. Zatim dodaj jaje i kefir.
- 5Mijesi tijesto dok sve nije povezano pa razvaljaj u krug između dva papira za pečenje. Donji papir za pečenje, na kojem je tijesto, premjesti u okrugli kalup za pečenje.
- 6Na sredinu tijesta posloži pečeno povrće tako da rub tijesta (otprilike 5 cm) ostavi prazan. Kada posložiš povrće, rubove tijesta preklopi prema unutra.
- 7Rub premaži razmućenim žumanjkom.
- 8Galette se treba peći oko 40 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnožutu boju (ovisno o jačini vaše pećnice).
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili