Savršena ideja za ručak (ili večeru)! Prhko tijesto, rajčica, tikvice, FETA SIR....
Maaa ne znam ima li bolja kombinacija od toga?!
Uživaj u svakom trenutku ove zdrave, prefine verzije tvoje najdraže pite.
Recept by: Vedrana Orlović
Priprema
Za tijesto:
- 1Ugrij pećnicu na 175 °C.
- 2Stavi u zdjelu brašna i tapioku pa ih izmiješaj.
- 3Prstima umiješaj maslac narezan na kockice da se poveže s brašnom.
- 4Zatim dodaj jaje i kefir.
- 5Mijesi tijesto dok sve nije povezano pa razvaljaj u krug između dva papira za pečenje.
Za punjenje:
- 1Vilicom izradi fetu i kozji sir u kremastu smjesu pa dodaj sol, sitno narezani češnjak i timijan.
- 2Sve dobro pomiješaj.
- 3Tikvice nareži na tanke kolutove, a papriku na sitne kockice.
- 1Donji papir za pečenje, na kojem je tijesto, premjesti u kalup za pečenje.
- 2Sredinu tijesta premaži mješavinom sira tako da rub tijesta (otprilike 5 cm) ostaviš prazan.
- 3Na sir poslaži kolutove tikvica pa rubove tijesta preklopi prema unutra, zatim po tikvicama dodaj narezanu papriku.
- 4Rub premaži razmućenim žumanjkom i pospi s prstohvatom timijana u prahu.
- 5Galette se treba peći oko 40 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnožutu boju (ovisno o jačini vaše pećnice).
- 6Posluži toplo uz vašu najdražu salatu, a ja sam kombinirala uz rajčice i papriku.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili