Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
  • Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
  • Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
  • Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom

Oobožavamo ribu koju ćeš od sada često sretati u našim receptima!

Počeli smo s LOSOSOM jer osim što je izuzetno zdrava riba, odličan je u borbi protiv kilograma i jaaako je ukusan, a u ovoj kombinaciji ga moraš probati jer će to nesumnjivo biti ljubav na prvi pogled (griz).

U slast!!

 

Recept by: Vedrana Orlović

Priprema
  • 1Zagrij pećnicu na 190 °C.
  • 2Pripremi dvije posude koje veličinom zajedno stanu u pećnicu jedna do druge.
  • 3U jednu posudu za pečenje stavi papir za pečenje. Na sredinu papira stavi losos te ga malo posoli.
  • 4U maloj posudi na laganoj vatri otopi maslac pa dodajte med, sok limuna, češnjak, narezani peršin i đumbir.
  • 5Miješaj dok se sav maslac nije otopio.
  • 6Losos prelij s mješavinom.
  • 7Rubove papira sakupi i zaveži sa špagom u „vrećicu“.
  • 8Krumpir i batat oguli i nareži na kockice približno iste veličine, oko 4 cm.
  • 9Stavi ih u drugu posudu za pečenje, posoli i popapri po želji pa dodaj maslinovog ulja.
  • 10Dobro ih izmiješaj i na krumpir dodaj grančice ružmarina.
  • 11U pećnici prvo peci krumpir.
  • 12Nakon 20 minuta dodaj posudu s lososom u papiru za pečenje.
  • 13Sve peci još 20 minuta ili dok krumpir nije sasvim pečen.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Losos divlji fileti smrznuti Landur 250g
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
16,90
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
8,84
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
samo Zagreb
Krumpir mladi BIO kg
2,80
samo Zagreb
Batat ljubičasti BIO kg
6,22
500g
1kg
2kg
2,99
1,92
3,84
samo Zagreb
Batat crveni BIO kg
5,54
500g
1kg
2kg
(5)

Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
Fileti lososa s češnjakom, maslacem i medom
Sastojci
  • 1 pakiranje fileta lososa
  • 50 g maslaca
  • 70 g meda
  • 4 češnja češnjaka – usitnjena
  • 2 jušne žlice soka od svježeg limuna
  • 1 jušna žlica naribanog svježeg đumbira
  • Malo svježeg peršina, sitno narezan
  • 300 g krumpira
  • 300 g batata
  • 3 grančice ružmarina
  • sol
  • dimljena paprika
  • maslinovo ulje
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Losos divlji fileti smrznuti Landur 250g
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
16,90
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
8,84
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
samo Zagreb
Krumpir mladi BIO kg
2,80
samo Zagreb
Batat ljubičasti BIO kg
6,22
500g
1kg
2kg
2,99
1,92
3,84
samo Zagreb
Batat crveni BIO kg
5,54
500g
1kg
2kg

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU