Ponekad na food blogovima vidimo curry recepte koji se uglavnom sastoje od miješanja slanutka, kokosovog mlijeka i curry praha. Mi danas ne radimo takav curry. Naš curry je napravljen od egzotične mješavine začina i finog svježeg povrća. Ali ne brinite - ovaj veganski curry bez glutena još uvijek je vrlo jednostavan za napraviti!
Priprema
Curry od slanutka s kokosom!
- 1U velikoj tavi zagrijte kokosovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk s prstohvatom soli. Kuhajte, često miješajući, dok luk ne omekša i počne smeđiti.
- 2Smanjite toplinu. Dodajte češnjak i đumbir; promiješajte i kuhajte 60 sekundi ili dok ne postane mirisno.
- 3Umiješajte garam masalu, kurkumu, crni papar, kajenski papar i sol. Kuhajte još 30 sekundi da tostirate začine.
- 4Dodajte rajčice u tavu i dobro promiješajte. Nastavite kuhati, povremeno miješajući, oko 3-5 minuta ili dok se rajčice ne počnu raspadati i malo sušiti.
- 5Umiješajte kokosovo mlijeko i slanutak. Dovedite smjesu do vrenja, a zatim smanjite vatru na srednje nisku.
- 6Pustite curry da kuha oko 10 minuta ili dok se malo ne smanji. Umiješajte sok svježeg limete.
- 7Začinite po ukusu dodatnom soli (u ovom trenutku koristili smo otprilike 1/2 žličice). Poslužite vruće preko riže, a ukrasite nasjeckanim svježim korijanderom.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili