Lijep je izazov zagledati se u polu prazan hladnjak i još uvijek uspjeti smisliti odličan recept. Sinoć nismo imali ništa više od mrkve pa smo je iskoristili kao bazu za ovu odličnu juhu.
Tako da: par smežuranih mrkvica, luk, ribani đumbir, curry začin... Srećom, uvijek imamo konzervu kokosovog mlijeka negdje skrivenu. I tako je nastala ova juha!
Priprema
Curry juha od mrkve s kokosovim mlijekom
- 1Zagrijte maslac dok se pjena ne slegne. Dodajte nasjeckani luk narezan na kockice, pospite sa soli, promiješajte da se premaže maslacem.
- 2Dodajte nasjeckanu mrkvu zajedno sa začinima. Promiješajte i kuhajte dok ne omekša, oko 10 minuta.
- 3Dodajte temeljac; trebalo bi biti dovoljno da pokrije povrće. Na jakoj vatri stavite lonac da zavrije. Smanjite vatru na srednje i nastavite kuhati dok se mrkva ne skuha, oko 10 do 15 minuta.
- 4Blenderom juhu pretvorite u kašu. Dodajte dovoljno kokosovog mlijeka (i po potrebi malo više temeljca ili vode) kako bi juha dobila konzistenciju koju želite. Prilagodite začine (ovisno o temeljcu koji koristite, možda će vam trebati više ili manje soli) i sok od limete po ukusu. Ukrasite i poslužite.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili