Zimski mjeseci i dugi, hladni dani stvoreni su za pripremu novih recepata. Ovaj put smo uz rižu koristili naranču punu vitamina C i med od naranče. Dodali smo i tempeh, koji je dobar izvor proteina. Posipali smo ovu zimsku čaroliju s indijskim oraščićima. Za zdrav zimski obrok.
Jedan obrok ima 446 kalorija, od čega:
- 30 g bjelančevina
- 46 g ugljikohidrata
- 13 g masti
Recept by: Maja Kostanjšek!
Priprema
Crna riža s pečenom narančom, tempehom i medom
- 1Sitno nasjeckajte luk.
- 2Kore naranče od obje naranče fino naribajte i sačuvajte za kraj.
- 3Ulijte rižu u posudu za kuhanje i kuhajte je prema uputama na pakiranju.
- 4Ogulite naranče i narežite ih na kockice.
- 5Tempeh popržite na tavi tako da ga pržite cijelog, na umjerenoj temperaturi, sa svake strane po minutu. Pazite da ne zagori. Nakon što se popprži, izvadite ga iz posude i ostavite sa strane.
- 6Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk i narezanu naranču. Pecite na umjerenoj vatri 5 minuta, tek toliko da luk i naranče puste miris. Kad su luk i naranče prženi, dodajte sol, med, limunov sok i naribanu koru obje naranče. Dobro promiješajte u gusti umak.
- 7Kad je riža kuhana, umiješajte tempeh, narezan na manje kockice i umak od naranče.
- 8Dobro izmiješajte i poslužite.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili