Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem
Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem
  • Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem
  • Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem

KAVA – napitak bez kojeg mnogi uopće ne mogu započeti dan

ČOKOLADA – nitko joj ne može odoljeti, podiže raspoloženje i neizostavan je sastojak u omiljenim desertima

KIKIRIKI MASLAC – nema toga što žličica ovog maslaca ne bi mogla popraviti

A sada zamisli sve to zajedno u jednom mafinu. Dobit ćeš dobitnu kombinaciju okusa!

Recept koji jednostavno moraš probati i koji će ti jako brzo postati omiljen!

Priprema
Za muffine:
  • 1Tekuće i suhe sastojke miješaj zasebno (šećer miješaj s tekućim sastojcima).
  • 2Pomiješaj ih zajedno i ostavi da odstoji nekoliko minuta.
  • 3Zatim peci 20 -ak minuta na 200°C (ovisno o veličini kalupa za muffine, manji se peče kraće, većem može trebati 25 minuta).
  • 4Kad su muffini pečeni i ohlađeni u sredini nožem, izreži malu rupu i napuni je maslacem od kikirikija.
  • 5Na vrh nanesi kremu priborom za ukrašavanje.
Za kremu:
  • 1Možeš koristiti bilo koji šećer, ali važno ga je samljeti u prah prije nego što ga umiješaš u kremu.
  • 2Veganski maslac nareži i istuci mikserom.
  • 3Dodaj šećer u prahu i opet umuti.
  • 4Dodaj tučeno vegansko vrhnje, sol, maslac od kikirikija i vaniliju te ponovno umuti.
  • 5Ohladi u hladnjaku barem nekoliko sati (najbolje preko noći) i kremu nanesi po muffinima.
  • 6Muffine možeš ukrasiti čokoladnim kapljicama i zdrobljenim cijelim kikirikijem.
1Komentara
Nika Kubat
07.09.2021.
Savršenstvo!
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
1,66
6,36
15,92
5,30
2,85
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
11,38
7,03
samo osobno preuzimanje
Vrhnje za šlag svježe 32% BIO Andechser 200g
samo osobno preuzimanje
Maslac veganski BIO Naturli 200g
3,38
5,69
(3)

Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem
Čokoladni muffini s kavom i kikiriki maslacem
Sastojci
Za muffine:
  • 200 g univerzalnog brašna bez glutena
  • 40 g bademovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 230 ml čokoladnog zobenog mlijeka (može biti i sojino)
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g neutralnog ulja
  • 150 g šećera
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žličice instant kave u prahu
  • ¼ žličice burbon vanilije u prahu
Za kremu:
  • 250 g veganskog vrhnja za šlag
  • 1 žličica vanilije
  • Prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g veganskog maslaca
  • 200 g namaza od kikirikija
Proizvodi koje smo koristili
1,66
6,36
15,92
5,30
2,85
samo osobno preuzimanje
Limun BIO kg
4,99
500g
1kg
2kg
11,38
7,03
samo osobno preuzimanje
Vrhnje za šlag svježe 32% BIO Andechser 200g
samo osobno preuzimanje
Maslac veganski BIO Naturli 200g
3,38
5,69

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU