Certifikati

EUROPSKI EKO CERTIFIKAT

Oznaka za organski/ekološki proizvod koji zadovoljava sve uvjete i propise za organsku/ekološku proizvodnju propisane i uspostavljene od  strane Europske unije. Proizvodi s Europskim eko certifikatom zadovoljavaju najviše zakonske standarde koji jamče poštivanje ekoloških načela uzgoja, proizvodnje i pakiranja proizvoda. Također uz novi Europski eko certifikat mora biti prikazana i šifra kontrolnog tijela, te mjesto odakle dolazi poljoprivredna sirovina.

Više na:  http://ec.europa.eu/agriculture/organic/index_en.htm

 

FAIRTRADE

    

Kada je proizvod označen Fairtrade znakom to znači da je zadovoljio uvjete kako proizvodnje tako i trgovine, a standardi su postavljeni tako da se uspostavi ravnoteža u trgovinskim odnosima, nestabilnim tržištima i nepravdama koje uzrokuje konvencionalna trgovina. Za proizvođače fer znači cijene koje pokrivaju troškove, održivu proizvodnju, avansno plaćanje, dugoročno partnerstvo u proizvodnji i trgovini, i najvažnije – pristojne radne uvjete za sve radnike. Fairtrade je alternativni pristup konvencionalnoj trgovini te se temelji na partnerstvu između proizvođača i krajnjeg potrošača/kupca. Cilj je osigurati proizvođaču mogućnost za unapređenje proizvodnje, životnog standarda i ostvarenje planova za budućnost. Krajnjem kupcu omogućuje snažan način da se suzbije siromaštvo u svijetu, i to na jednostavan način – svakodnevnom kupnjom proizvoda koji nose Fairtrade markicu. Fairtrade se uglavnom bazira na trgovanju slijedećim proizvodima: banane, kakao, kava, pamuk, cvijeće, svježe voće, med, sokovi, riža, začini i začinsko bilje, sportske lopte, šećer, čaj, vino. 

Više na: www.fairtrade.net

DEMETER

 

Oznaka je za proizvod iz biodinamičkog uzgoja. Demeter certifikat  s 87-godišnjom tradicijom, jamči da je proizvod dobiven po visokim načelima biodinamičke proizvodnje i prerade, kao i po strogim propisima za organsku/ekološku proizvodnju. Biodinamika nije samo održivi način uzgoja, nego i način života, koja zahtjeva vrlo specifične mjere za jačanje plodnosti tla i vitalnost biljaka. Demeter poljoprivrednici i prerađivači aktivno doprinose oblikovanju kvalitetne budućnosti, stvaranjem zdrave namirnice punog okusa. Demeter oznaka

 Više na: http://www.demeter.net/

BEZGLUTENSKI PROIZVOD

Prekriženi znak žita međunarodna je priznata oznaka za bezglutenski proizvod. Za korištenje simbola, mora se zadovoljiti niz oštrih kriterija da bi se osigurala vjerodnostojnost samih proizvoda, kako u pogledu sastojaka tako i u samom procesu proizvodnje.

Više na: https://www.coeliac.org.uk/home/

Prijavite se na naš newsletter!

Prvi saznajte najnovije proizvode u Garden ponudi

T: +385 1 6666 068E: info@garden.hr

American ExpressDiners Club InternationalVisaMasterCardMaestroDiscoverCorvusPay