Caponata je pravo remek-djelo sicilijanske kuhinje koje će vaše nepce odvesti na mediteransko putovanje!
Svaka žlica donosi savršeni balans slatkog i kiselog, uz bogatstvo okusa od sočnog povrća i aromatičnih začina.
Savršena za ljetne večeri s čašom vina i dobrom društvom.
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1U dublju tavu dodajte maslinovo ulje, luk, papriku, komorač i sol pa sve dinstati na laganoj vatri.
- 2Kada komorač omekša dodajte rajčicu pa sve opet promiješajte.
- 3Zatim dodajte kapare, grožđice, ocat, vino i med.
- 4Sve dobro promiješajte pa dodajte listove bosiljka i mente.
- 5Opet sve dobro promiješajte pa dodajte patlidžan. Sve izmiješajte, poklopite i kuhajte poklopljeno dok patlidžan ne omekša.
- 6Poslužite jelo ohlađeno i ukrasite s narezanim svježim listovima peršina uz bezglutenski tost.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili