organski prirodno zdravo
Zobeni keksi s komadićima čokolade i kikiriki maslacem!

Novosti

Zobeni keksi s komadićima čokolade i kikiriki maslacem!

Za ove keksiće ti ne treba brašno, a bome ni klasični maslac. Kao zamjenu koristili smo zobene pahuljice i kikiriki maslac, a za pravi chocolate chips okus morali smo dodati i… chocolate chips!

SASTOJCI

  • 1 šalica 100% maslaca od kikirikija (bez soli, šećera ili ulja)
    -> sada na 30% popusta!
  • 2/3 čaše kokosovog ili smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 3/4 šalice krupnih zobenih pahuljica -> sada na 30% popusta!
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2/3 šalice čokoladnih kapljica ili komadića čokolade
  • opcionalno: grožđice

UPUTE

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Postavite papir za pečenje na protvan.

U maloj zdjeli pomiješajte zob i sodu bikarbonu. Stavite na stranu.

U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosov/smeđi šećer, grožđice*, jaja i vanilju dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte zob i sodu drvenom žlicom, a na kraju lagano ubacite čokoladne kapljice.

Zarolajte tijesto u loptice i rasporedite po protvanu. Spljoštite loptice rukom ili žlicom.

Pecite kekse 9-12 minuta i uklonite ih kad rubovi jedva postanu zlatno smeđi. Keksi će možda izgledati malo premalo pečeni, ali će se nastaviti peći i nakon što ih uklonite iz pećnice.

Ostavite ih da se ohlade još 5 minuta, a zatim prebacite na drugu površinu da se potpuno ohlade.

I to je to, domaći zobeni keksi su spremni. U slast!

PSST, ne propusti 30% popusta na: 

 

Zobene pahuljice bez glutena  
21,70 kn 31,00 kn

 

Maslac od kikirikija 
38,50 kn 55,00 kn


Tvoj Garden tim

OSTAVITE PORUKU