Za ove keksiće ti ne treba brašno, a bome ni klasični maslac. Kao zamjenu koristili smo zobene pahuljice i kikiriki maslac, a za pravi chocolate chips okus morali smo dodati i… chocolate chips!

SASTOJCI
- 1 šalica 100% maslaca od kikirikija (bez soli, šećera ili ulja)
-> sada na 30% popusta!
- 2/3 čaše kokosovog ili smeđeg šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 2 jaja
- 3/4 šalice krupnih zobenih pahuljica -> sada na 30% popusta!
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 2/3 šalice čokoladnih kapljica ili komadića čokolade
- opcionalno: grožđice
UPUTE
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Postavite papir za pečenje na protvan.
U maloj zdjeli pomiješajte zob i sodu bikarbonu. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosov/smeđi šećer, grožđice*, jaja i vanilju dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte zob i sodu drvenom žlicom, a na kraju lagano ubacite čokoladne kapljice.
Zarolajte tijesto u loptice i rasporedite po protvanu. Spljoštite loptice rukom ili žlicom.
Pecite kekse 9-12 minuta i uklonite ih kad rubovi jedva postanu zlatno smeđi. Keksi će možda izgledati malo premalo pečeni, ali će se nastaviti peći i nakon što ih uklonite iz pećnice.
Ostavite ih da se ohlade još 5 minuta, a zatim prebacite na drugu površinu da se potpuno ohlade.

I to je to, domaći zobeni keksi su spremni. U slast!
Zobene pahuljice bez glutena

Maslac od kikirikija
Tvoj Garden tim