organski prirodno zdravo
Zobena kaša sa svježim jagodama

Novosti

Zobena kaša sa svježim jagodama

Prve jagode nam polako stižu, a sa njima i bezbroj mogućnosti kombiniranja različitih poslastica. Mi smo se odlučili podijeliti s Vama recept za jedan ukusan i brz doručak ili užinu.

U zobenu kašu smo ubacili mljevene sjemenke lana kao dodatni izvor vlakana, proteina i zdravih masnoća. Inače sjemenke lana poželjno je kupovati u cjelovitom obliku i onda ih kod kuće mljeti i skladištiti na hladnom i tamnom mjestu nekoliko dana.

Lan obiluje alfa-linolenskom masnom kiselinom, vrstom omega-3 kiseline koju nije poželjno zagrijavati jer je sklona oksidaciji. Maslac od indijskih oraščića obiljuje cinkom, bakrom i željezom, ali i proteinima koji nas duže drže sitima.

SASTOJCI

  • 300 gr zobenih pahuljica
  • 400 ml vode
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žlice mljevenih sjemenki lana
  • malo vanilije
  • 1 žlica meda, možete dodati i više po želji
  • 300 gr jagoda
  • maslac od indijskih oraha ili badema po želji
  • menta za ukras

POSTUPAK

  1. Zob namočiti preko noći u vodi. Ujutro zagrijati zob do točke vrenja s jednom žlicom kokosovog ulja i malo vanilije.
  2. Skloniti i pustiti da se samo malo ohladi, nakon toga dodati med i mljevene sjemenke lana.
  3. Jagode isjeći na sitne komadiće, pomiješati s malo meda i ostaviti nekoliko minuta. Nakon toga smjesom jagoda posuti zobenu kašu, dodati mentu i imate ukusan, brz i hranjiv obrok!

 U slast!

PROIZVODI

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

 

OSTAVITE PORUKU