organski prirodno zdravo
Zimska pita od bundeve

Novosti

Zimska pita od bundeve

Bogatog okusa i kremasta, ova pita od bundeve savršena je sama ili poslužena sa šlagom!

Jeste znali da je nalaženje savršenog recepta za pitu od bundeve puno zahtjevnije nego što bi se pretpostavilo!? Svježa bundeva, bundeva u konzervi, s đumbirom, bez đumbira, smeđi šećer, bijeli šećer, kukuruzni škrob, brašno, bez kukuruznog škroba, bez brašna...?

Srećom našli smo savršenu verziju! Sa smeđim šećerom, đumbirom i s još par savršenih zimskih začina.

Sastojci

  • Domaća kora za pitu (cijeli recept čini 2 kore: 1 za donju, 1 za dekor)
  • Jedna konzerva ili 2 šalice (450 g) pirea od bundeve
  • 3 velika jaja
  • 1 i 1/4 šalice (250g) smeđeg šećera
  • 1 žlica (8g) kukuruznog škroba
  • 1/2 žličice soli
  • 1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice mljevenog ili svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 1/8 žličice mljevenog klinčića
  • 1/8 žličice svježeg mljevenog crnog papra
  • 1 šalica (240 ml) slatkog vrhnja
  • 1/4 šalice (60 ml) mlijeka
  • Premaz od jaja: 1 veliko jaje razmućeno s 1 žlicom mlijeka


Postupak 

  1. Napravite koru za pitu prema uputama na linku. Ili upotrijebite gotovu koru kupljenu u trgovini.

  2. Umutite pire od bundeve, 3 jaja i smeđi šećer dok se ne sjedine. Dodajte kukuruzni škrob, sol, cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčiće, papar, vrhnje i mlijeko. Snažno miješajte dok se sve ne sjedini.

  3. Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

  4. Izvadite 1 disk tijesta za pitu iz hladnjaka. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto u krug od 30cm.

  5. Pažljivo stavite tijesto u posudu za pitu od 23cm. Utisnite je prstima, pazeći da bude glatka.

  6. Malim oštrim nožem obrežite višak kore. Ako želite dodatan ukras na piti, oblikujte višak kore u razne oblike (npr list, srce, itd.) koje ćete kasnije staviti na pitu. Po želji stisnite rubove vilicom.

  7. Lagano premažite rubove premazom od jaja.

  8. Koru za pitu obložite papirom za pečenje. Napunite suhim grahom koji će služiti kao "uteg". Pazite da se grah ravnomjerno rasporedi po posudi za pitu.

  9. Koru pecite 10 minuta. Pažljivo uklonite papir / grah.

  10. U toplu prethodno pečenu koru ulijte punjenje od bundeve. Koru napunite samo 3/4 prema gore.

  11. Na vrh pite dodajte oblike za ukras koje ste prethodno napravili od viška kore (opcionalno).
  12. Pecite pitu otprilike 55-60 minuta. Mali dio centra bit će mekaniji - to je u redu.

  13. Nakon 25 minuta pečenja, obavezno prekrijte rubove kore aluminijskom folijom kako biste spriječili da rubovi postanu previše smeđi. Provjerite je li gotovo za 50 minuta, a zatim 55, pa 60, itd.

  14. Kad završite, prenesite pitu na rešetku i pustite da se potpuno ohladi najmanje 3 sata. Po želji poslužite pitu sa šlagom. Ostatke pokrijte i čuvajte u hladnjaku do 5 dana.

Dobar tek! 

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU