organski prirodno zdravo
Zdravi proteinski browniesi s datuljama i lješnjacima

Novosti

Zdravi proteinski browniesi s datuljama i lješnjacima

Ovi zdravi browniesi su napravljeni bez rafiniranog šećera, hidrogeniziranih ulja i konzervansa! K tome su i bez proizvoda životinjskog podrijetla, tj. potpuno veganski.

Zaslađeni su medjool datuljama, obogaćeni lješnjacima i chia sjemenkama, a "šmek" im daje organski kakao prah.

Za sve koji treniraju ili paze na unos proteina, dobra je vijest da smo u ove brownije dodali i veganski proteinski prah od riže!

Za recept možete koristiti heljdino brašno ili heljdu u zrnu, pa samljeti u mlincu za kavu.

Provjera ako je kolač gotov s čačkalicom neće funkcionirati, ali ne brinite - ovaj kolač može se jesti i sirov, pogotovo ako izostavite heljdino brašno.

SASTOJCI

  • 140 g lješnjaka
  • 35 g heljdinog brašna (~3 žlice)
  • 25 g proteina riže (~4 žlice)
  • 20 g kakao praha (~4 žlice)
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 230 g medjool datulja (~10kom)
  • 220 ml heljdinog napitka
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 2 žličice limunovog soka
  • 10 g mljevene chie (~4 žlice)
  • 3 žlica vode
  • 2 žlice usitnjene chie (~10 g)
  • 8 žlica vode

KREMA

  • 100g lješnjaka
  • 2 medjool datulje
  • 2 žlice vode
  • 4 žlice heljdinog napitka
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 1/2 žlica kakao praha

POSTUPAK

Napravite chia "jaje" - u usitnjenu chiu dodajte vodu, promiješajte i pustite da odstoji barem 5 minuta da upije tekućinu.

U multipraktik dodajte lješnjake i usitnite do teksture brašna, pa dodajte ostale suhe sastojke i povežite.

Dodajte medjool datulje u smjesu i povežite, pa dodajte ostale mokre sastojke.

Smjesu prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 20 minuta na 160C.

Pustite u kalupu 15-ak minuta pa izvadite i ohladite.

Za kremu, ubacite lješnjake u multipraktik i miksajte skoro do teksture maslaca, pa dodajte ostale sastojke.

Poslužite rashlađeno.

 

TIPS

Umjesto heljdinog napitka možete koristiti neko drugo mlijeko po izboru.

Ako želite da kolač bude manje kremast i više "kruhast" dodajte 1 chia "jaje" (1 žlica usitnjene chie i 4 žlica vode) i žlicu-dvije više brašna. Pripazite onda i da ne miksate predugo kad ubacite datulje u lješnjake - dovoljno je da se samo malo usitne.

Kolač će se ljepše i lakše rezati ako ga prije ohladite.

PROIZVODI 

Tražiš kvalitetne BIO proizvode za ovaj recept? Baci oko na naš webshop!

Dobar tek!

Tvoj Garden tim u suradnji sa Zdrave navike

 

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU