Ovi zdravi browniesi su napravljeni bez rafiniranog šećera, hidrogeniziranih ulja i konzervansa! K tome su i bez proizvoda životinjskog podrijetla, tj. potpuno veganski.
Zaslađeni su medjool datuljama, obogaćeni lješnjacima i chia sjemenkama, a "šmek" im daje organski kakao prah.

Za sve koji treniraju ili paze na unos proteina, dobra je vijest da smo u ove brownije dodali i veganski proteinski prah od riže!
Za recept možete koristiti heljdino brašno ili heljdu u zrnu, pa samljeti u mlincu za kavu.
Provjera ako je kolač gotov s čačkalicom neće funkcionirati, ali ne brinite - ovaj kolač može se jesti i sirov, pogotovo ako izostavite heljdino brašno.

SASTOJCI
- 140 g lješnjaka
- 35 g heljdinog brašna (~3 žlice)
- 25 g proteina riže (~4 žlice)
- 20 g kakao praha (~4 žlice)
- 1 žličica sode bikarbone
- 230 g medjool datulja (~10kom)
- 220 ml heljdinog napitka
- 4 žlice kokosovog ulja
- 2 žličice limunovog soka
- 10 g mljevene chie (~4 žlice)
- 3 žlica vode
- 2 žlice usitnjene chie (~10 g)
- 8 žlica vode
KREMA
- 100g lješnjaka
- 2 medjool datulje
- 2 žlice vode
- 4 žlice heljdinog napitka
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 1/2 žlica kakao praha
POSTUPAK
Napravite chia "jaje" - u usitnjenu chiu dodajte vodu, promiješajte i pustite da odstoji barem 5 minuta da upije tekućinu.
U multipraktik dodajte lješnjake i usitnite do teksture brašna, pa dodajte ostale suhe sastojke i povežite.
Dodajte medjool datulje u smjesu i povežite, pa dodajte ostale mokre sastojke.
Smjesu prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 20 minuta na 160C.
Pustite u kalupu 15-ak minuta pa izvadite i ohladite.
Za kremu, ubacite lješnjake u multipraktik i miksajte skoro do teksture maslaca, pa dodajte ostale sastojke.
Poslužite rashlađeno.

TIPS
Umjesto heljdinog napitka možete koristiti neko drugo mlijeko po izboru.
Ako želite da kolač bude manje kremast i više "kruhast" dodajte 1 chia "jaje" (1 žlica usitnjene chie i 4 žlica vode) i žlicu-dvije više brašna. Pripazite onda i da ne miksate predugo kad ubacite datulje u lješnjake - dovoljno je da se samo malo usitne.
Kolač će se ljepše i lakše rezati ako ga prije ohladite.

PROIZVODI
Tražiš kvalitetne BIO proizvode za ovaj recept? Baci oko na naš webshop!


Dobar tek!
Tvoj Garden tim u suradnji sa Zdrave navike