organski prirodno zdravo
Zašto velik broj vegetarijanaca ima manjak vitamina B12?

Novosti

Zašto velik broj vegetarijanaca ima manjak vitamina B12?

Mnoge studije ukazuju na brojne koristi za zdravlje koje su povezane s prehranom baziranom na proizvodima biljnog podrijetla, no probuditi se i postati vegetarijancem bez dodatnog informiranja nosi sa sobom i rizike. Najveća opasnost je potencijalni manjak vitamina B12 do kojega može doći jer se on prirodno nalazi jedino u proizvodima životinjskog podrijetla.  

ŠTO KAŽU STUDIJE?

Poznato istraživanje „The China Study”, koje je trajalo 20 godina, našlo je vezu između konzumiranja životinjskih proizvoda i raznih kroničnih bolesti. Na Zapadu je ovaj trend uzeo maha tek u 20-om stoljeću nakon što su mnoge druge studije ukazale na prednosti takve prehrane. U zadnjih par godina od vegetarijanstva je postalo popularnije veganstvo koje je još restriktivnije jer zabranjuje konzumaciju i mliječnih proizvoda te jaja.

VITAMINSKA DEFICIJENCIJA

Iako je B12 bitan za neurološke funkcije u mozgu i formaciju crvenih krvnih stanica, raspitajte se samo kod svojih prijatelja vegetarijanaca i vidjeti ćete koliko ih toga uopće nije svjesno. Srećom, vitamin B12 proizvode bakterije te se stoga on može naći kao veganski dodatak prehrani. Dok se na tržištu nalazi par verzija vitamina B12, stučnjaci preporučuju da se on uzima u aktivnoj formi metilkobalamina koji se direktno apsorbira u tijelu. Naš Kernnel vitamin B12 se sastoji od 100% metilkobalamina bez umjetnih boja i aroma.

Ne daj da te B12 zbedira, obružaj se Kernnel vitaminom B12!

Vaš Garden tim

OSTAVITE PORUKU