organski prirodno zdravo
Zapečena quinoa s mozzarellom i rajčicom

Novosti

Zapečena quinoa s mozzarellom i rajčicom

U ovom receptu mekana quinoa se peče s rajčicama, lukom, češnjakom, bosiljkom i mozzarelom. Baš kao u Italiji! Skoro :)

Svježi bosiljak i kapljica balzamičnog octa završni su okusi ovog remek-djela. Epska eksplozija svježih, suptilno slatkih okusa u ustima! I uz sve to i topljeni sir? Savršenstvo.

Zapečena quinoa s mozzarelom i rajčicom sjajan je i zadovoljavajući vegetarijanski obrok, ali uvijek ga možete upotpuniti recept i s nekim mesom! Npr. s kobasicama, šunkom ili mljevenim mesom.

Sastojci

  • 1¼ šalice kuhane kvinoje, isprane i ocijeđene
  • 2 šalice cherry rajčice, prepolovljene
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • mljeveni papar
  • 2 mala luka
  • 3 češnja češnjaka
  • ¼ šalica listova bosiljka
  • 120g svježe mozzarelle, ribane
  • 240g svježe mozzarelle, narezane
  • 2 rajčice, narezane na ploške
  • ¼ šalice balzamičnog octa

Postupak

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

  2. U malom loncu dovedite kvinoju i 1¾ šalice plus 2 žlice vode do vrenja. Spustite na laganu vatru i kuhajte poklopljeno, 15 minuta dok se sva voda ne upije. Ostavite kvinoju da odstoji, pokrivena, 10 minuta. Promiješajte lagano vilicom.

  3. Dok se quinoa kuha, prepolovljene rajčice stavite na lim za pečenje obložen folijom. Polijte je s 1 žlicom maslinovog ulja i začinite solju i svježe mljevenim paprom. Prebacite u pećnicu i pecite 10 minuta dok ne omekšaju.

  4. Na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Kad postane vruće, dodajte narezani luk i češnjak. Kuhajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran.

  5. U velikoj zdjeli pomiješajte kvinoju, pečenu rajčicu, luk i češnjak te bosiljak. Umiješajte naribanu mozzarelu i začinite solju i paprom po ukusu.

  6. Prebacite smjesu kvinoje u veliku tavu ili protvan i poravnajte gornji sloj.

  7. Počevši od središta, polažite kriške rajčice i mozzarelle u krug. Napravite drugi krug preklapajući rajčice i mozzarellu, pokrivajući površinu kvinoje.

  8. Protvan lagano prekrijte folijom i pecite 10 minuta. Skinite foliju i pecite još 20 minuta dok sir lagano ne porumeni.

  9. Dok se peče quinoa u pećnici, stavite balzamični ocat u malu tavu. Dovedite do laganog vrenja i kuhajte 3-5 minuta dok ocat ne postane sirupast. Maknite s vatre i stavite na stranu.

  10. Kvinoju pospite svježe narezanim bosiljkom i prelijte s octom. Poslužite odmah. U slast!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

 

 

 

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU