organski prirodno zdravo
Veganski mousse od bijele čokolade s voćnim preljevom

Novosti

Veganski mousse od bijele čokolade s voćnim preljevom

Apsolutno savršen pjenasti desert koji se topi u ustima. Upotpunjen bogatim okusima bijele čokolade i bobičastog voća. Ne može bolje od ovoga!

Uživajte u ovom mousse(avom) zadovoljstvu!

U slast!!!

 

Sastojci za mousse:

400 g tofua

1 konzerva kokosa

¼ žličice vanilije

130 g veganske bijele čokolade

Postupak:

Ostavite kokos u hladnjaku preko noći.

Upotrijebite samo ohlađenu kremu kokosa na vrhu koja se stvrdnula.

Pomiješajte sve sastojke (uključujući i kokos), te zagrijte dok se čokolada ne otopi.

Zatim ih nužno miješajte u blenderu ili štapnim mikserom.

Tako izrađujemo mjehuriće koji će stvoriti mousse strukturu.


Stavite u hladnjak najmanje nekoliko sati.

Mousse je gotov kad je jako čvrst.  Najbolje ga je poslužiti idući dan.

 

Sastojci za voćni preljev:

100g svježih trešanja (bez koštica)

100g svježih malina

50g kupina

1 žlica ribiza ili borovnica (oko 20g)

100g vode

¼ žlice vanilije

2 žlice šećera demerara (40g)

1 žlica limunovog soka

1 žlica kukuruznog škorba

4 žličice tekućine za preljev od voća

Postupak:

Možemo koristiti bilo koje sezonsko voće. Možemo napraviti i 100% preljev od višnje koji se izvrsno slaže s bijelom čokoladom. Ako koristite samo jednu vrstu voća, polako dodajte šećer kako konačni umak ne bi bio presladak.

Pomiješajte vodu, šećer, vaniliju i limun s voćem i kuhajte na laganoj vatri najmanje 15 minuta ili dok se voće ne otopi.

Uzmite 4 žličice tekućine iz voćnog preljeva i pomiješajte ih s 1 žličicom kukuruznog škroba. Ulijte u umak i kuhajte još nekoliko minuta da se umak zgusne. Ako se umak ne zgusne, kuhajte na niskoj temperaturi.

Prelijte ohlađenim mousseom, ukrasite sezonskim voćem i tučenim kokosovim vrhnjem.

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU