organski prirodno zdravo
Veganski

Novosti

Veganski "gulaš" od slanutka

Gulaš (mađ. gulyás) se proširio u naše krajeve iz Mađarske još u srednjem vijeku. Tradicionalni gulaš je gusta juha s povrćem i mesom, začinjena crvenom paprikom i drugim začinima. No mi uvijek volimo malo izokrenuti naše recepte pa vam tako ovog puta donosimo gulaš baziran na slanutku! 

SASTOJCI:

1 šalica suhog slanutka
1 žlica maslinovog ulja
1 srednji luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1/4 šalice crvene paprike, sjeckana
1 srednja rajčica, sjeckane
1 mrkva, na kockice
1 žličica sušenog peršina
1/2 žličice sušenog bosiljka
1/2 žličice sušenog origana
1 žlica pasirane rajčice 
2 šalice tekućine iz kuhanog slanutka 
1/2 žličice morske soli
1/4 žličice Cayenne papra

POSTUPAK:

Operite slanutak i namočite preko noći. Sljedeći dan ocijedite i isperite. Zalijte slanutak vodom i kuhajte na srednjoj vatri dok ne omekša, otprilike 1 sat.

Ocijedite slanutak, ali stavite na stranu 2 šalice tekućine. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte dok ne omekša, oko 4 minute.

Dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi uz miješanje. Dodajte papriku, rajčice, mrkvu, slanutak, peršin, bosiljak i origano.

Zatim dodajte pasiranu rajčicu i tekućinu od kuhanja slanutka, pokrijte i pustite da zavrije. Kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta ili dok se ne zgusne. Provjerite da li je dovoljno začinjeno, dodajte cayenne papriku te sol i papar po potrebi.

Savjetujemo da servirate s integralnom, crvenom ili crnom rižom! 

Eko slanutak po najboljoj cijeni nađi u našem webshopu: Slanutak BIO 1kg!

Vaš Garden tim

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU