organski prirodno zdravo
Veganski bezglutenski medaljoni s ljutim chilli umakom

Novosti

Veganski bezglutenski medaljoni s ljutim chilli umakom

Brz i jednostavan recept za napraviti bolju i zdraviju verziju pohanih medaljona koje svi obožavaju i koji idu uz sve!!

 Tofu sir im daje poseban okus, a pogodan je za vegane i osobe koje pate od netolerancije na laktozu. Sočni su, korica je fino hrskava, a ovaj zanimljivi umak daje im sasvim novu dimenziju.

Zašto koristimo crnu himalajsku sol i brašno od slanutka?

Brašno od slanutka, po teksturi, odlična je zamjena za jaja. Od njega nastane gusta smjesa, koja se izvrsno lijepi za mrvice. S druge strane, crna himalajska sol zamjena je za okus i miris jaja u jelu.

Vrijeme izrade: pretpriprema 1 dan, priprema 30 minuta

Zahtjevnost: 1/5, vrlo jednostavno

Broj porcija: 2 porcije

Sastojci za medaljone:

2 pakiranja tvrdog tofua

1 espresso šalica brašna od slanutka + šalica vode

Bezglutensko brašno po izboru (ja sam koristila proso)

Kukuruzne mrvice bez glutena

Crna himalajska sol

Chilli u prahu ili kajenski papar

Sol i papar

Ulje za prženje

Postupak:

Tofu zamrznemo i odmrznemo dvaput. Na taj način mijenjamo njegov unutarnji sastav. Kad ga drugi puta odmrznemo, stisnemo ga da iz njega izađe sva voda. S rukama ga usitnimo na što nepravilnije komade. Tofu najprije uvaljamo u brašno, zatim dodamo mješavinu brašna od slanutka, vode, kajenskog papra, crne himalajske soli, soli i papra. Na kraju uvaljajte u mrvice. Kratko popržite na zagrijanom ulji, zatim poslužite s chilli umakom.

Sastojci za umak:

1 limun (ocijeđeni sok)

1 dl kvalitetnog maslinovog ulja

1 chilli

1 svežanj nasjeckanog peršina

½ žličica češnjaka u prahu

½ žličice kajenskog papra

1 žlice nasjeckane suhe paprike

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke i prelijte po medaljonima ili ga koristite za umakanje.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU