organski prirodno zdravo
Veganska bezglutenska “Jaja Benedict” s Holandez umakom i indijskim oraščićima

Novosti

Veganska bezglutenska “Jaja Benedict” s Holandez umakom i indijskim oraščićima

Jaja Benedict nazivaju se i kraljevskim doručkom.

Legenda kaže da su “jaja Benedict” nastala u jednom newyorškom, ali i prvom restoranu u Americi, gdje su se jednog jutra našli kapetan Benedict i njegova supruga, koja se zasitila ponudom na jelovniku i zatražila kuhara da izmisli potpuno novo jelo, samo za njih. On im je tada donio “jaja Benedict”, koja su ubrzo postala sinonim za kulinarsku evoluciju.

A mi vam donosimo potpuno novi omiljeni, veganski način pripreme ovog kraljevskog doručka, bez glutena, jednostavan i savršenog okusa, kojeg ćete sigurno poželjeti vidjeti svako jutro na Vašem tanjuru.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Zahtjevnost: 1/5, jako jednostavno

1 pakiranje tofua dovoljno je za dvije porcije.

Holandez umaka ispadne pola litre – za jednu porciju potrebne su oko 3 žlice.

 

Zamjena za slaninu:

1 dimljeni tofu

Marinada (po izboru):

Bezglutenski sojin umak

1 žličica koncentrata rajčice

Papar

1 žličica maslinovog ulja

Zamjena za Holandez umak:

100g indijskih oraščića (namočenih preko noći)

25ml limunovog soka (ili po ukusu)

1 žlica ulja po izboru

0,75 žlice senfa

1 žličica kurkume

1 žličica crne himalajske soli

Sol i papar

Sve sastojke izmiksamo i ohladimo.

Dodatno:

Peršin za ukras na “jajima”

Kruh

Špinat po želji

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU