organski prirodno zdravo
Uz brusnicu odbrusi mokraćnu upalicu!

Novosti

Uz brusnicu odbrusi mokraćnu upalicu!

Kada pričamo o super voću uvijek nekako dođemo do brusnica. Njih su Indijanci koristili za liječenje rana, a kod nas se u narodnoj medicini koriste kod mokraćnih upala.

Brusnice nisu samo ljekovite nego i super zdrave!

PRIRODNI ANTIBIOTIK

Brusnica je bogata vitaminima B skupine, mineralima poput kalija, magnezija i željeza, a hipurična kiselina koju sadrži prirodni je antibiotik.

Ove male crvene bobice odlični su borci protiv gljivica i bakterija kao što je helicobacter pylori te escherichia coli, koje znaju izazivati probleme na stjenkama mokraćnog mjehura.

Umjesto tradicionalnih antibiotika koji uništavaju probiotičku floru u probavnom i spolnom sustavu, brusnice predstavljaju alternativu vrijednu isprobavanja prije nego posegneš za jakim lijekovima.

PROFILAKSA

Studije su pronašle da se brusnice mogu koristiti čak i profilaktički, što znači da sprječavaju nastanak upala i prije nego što se one dogode, u slučaju da se brusnice redovito konzumiraju.

KOMBINIRAJ ME SA SVIME!

Brusnice se često koriste u kulinarstvu, ne samo kod spravljanja kolača već i kod mnogih mesnih jela jer je brusnica savršen sastojak za kiselo – slatki umak.

No najjednostavnije ju možeš koristiti tako da ju ubaciš u zobenu kašu ili smoothie, a naći je možeš na policama Gardena: Zdrava Brusnica!

Tvoj Garden tim

OSTAVITE PORUKU