Slojevi lisnatog tijesta čine koru ove ukusne pite sa špinatom. Za punjenje smo koristili svježi špinat s lukom i češnjakom, ricotta sir i parmezan, svježi kopar, peršin, kumin i jaja!
SASTOJCI
- 300g špinata, tvrda stabljika uklonjena
- 1 žlica maslaca
- 1 luk, narezan na komade
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 šalica ricotta sira
- 2 jaja
- 2 velika bjelanjka
- 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
- 1/4 šalice nasjeckanog svježeg kopra
- 1 šalica naribanog parmezana
- 1/4 žličice kumina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice mljevene paprike
- 8 listova tijesta, odmrznuto
- ulje
POSTUPAK
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Grubo nasjeckajte lišće špinata. Stavite na stranu.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac u tavi za prženje. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok ne omekša, oko 3 minute. Dodajte špinat; kuhajte oko 2 minute. Prebacite smjesu u posudu i ohladite.
- Kad se smjesa dovoljno ohladi za rukovanje, lagano je pritisnite papirnatim ručnicima da uklonite suvišnu vlagu; ostaviti da se ohladi.
- U zdjeli pomiješajte ricotta sir, jaja i bjelanjke, peršin, kopar, parmezan, kumin, sol i papar. Umiješajte ohlađenu smjesu od špinata. Staviti na stranu.
- Lagano premažite protvan uljem. Uzmite 1 list tijesta, stavite u pripremljenu posudu za pečenje. Lagano premažite uljem. Ponovite s još 7 listova, stavljajući ulje između svakog sloja.
- Rubove obrežite škarama. Žlicom napunite tijesto, ravnomjerno rasporedite. Pecite dok se ne pojavi zlatno smeđa boja, oko 1 sat. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.
Dobar tek!
Tvoj Garden tim