organski prirodno zdravo
Ukusna pita od svježeg špinata

Novosti

Ukusna pita od svježeg špinata

Slojevi lisnatog tijesta čine koru ove ukusne pite sa špinatom. Za punjenje smo koristili svježi špinat s lukom i češnjakom, ricotta sir i parmezan, svježi kopar, peršin, kumin i jaja!

SASTOJCI

  • 300g špinata, tvrda stabljika uklonjena
  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk, narezan na komade
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 šalica ricotta sira 
  • 2 jaja
  • 2 velika bjelanjka 
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 šalice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 šalica naribanog parmezana
  • 1/4 žličice kumina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevene paprike
  • 8 listova tijesta, odmrznuto
  • ulje

POSTUPAK

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Grubo nasjeckajte lišće špinata. Stavite na stranu.
  2. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac u tavi za prženje. Dodajte luk i češnjak; kuhajte dok ne omekša, oko 3 minute. Dodajte špinat; kuhajte oko 2 minute. Prebacite smjesu u posudu i ohladite.
  3. Kad se smjesa dovoljno ohladi za rukovanje, lagano je pritisnite papirnatim ručnicima da uklonite suvišnu vlagu; ostaviti da se ohladi. 
  4. U zdjeli pomiješajte ricotta sir, jaja i bjelanjke, peršin, kopar, parmezan, kumin, sol i papar. Umiješajte ohlađenu smjesu od špinata. Staviti na stranu.
  5. Lagano premažite protvan uljem. Uzmite 1 list tijesta, stavite u pripremljenu posudu za pečenje. Lagano premažite uljem. Ponovite s još 7 listova, stavljajući ulje između svakog sloja.
  6. Rubove obrežite škarama. Žlicom napunite tijesto, ravnomjerno rasporedite. Pecite dok se ne pojavi zlatno smeđa boja, oko 1 sat. Ohladite najmanje 15 minuta prije posluživanja.

Dobar tek! 

Tvoj Garden tim

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU