organski prirodno zdravo
Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!

Novosti

Turski Lahmacun: pizza s mljevenim mesom!

Lahmacun, koji se izgovara la-ma-čun, je super tanka, hrskava pizza posipana mješavinom mljevenog mesa prepunog arome, paprikom, rajčicom, svježim začinskim biljem i suhim začinima.

Ubrzajte ovaj recept tako da koristite kvalitetno tijesto za pizzu kupljeno u trgovini ili pekari. A tajna ove turske pizze je u smjesi začina!

Sastojci

  • 230g gotovog tijesta za pizzu (može se kupiti u pekari)
  • ½ slatke crvene paprike, izrezana na komade
  • 1 ljutika
  • 2 češnja češnjaka, oguljena
  • 20g svježeg lišća peršina
  • 200g mljevene janjetine ili mljevene govedine
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1/2 žličice mljevenog chillija
  • ½ žličice mljevenog kima
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice kajenskog papra
  • ½ žličice soli
  • 4 žlice pasirane rajčice
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Korica limuna za kasnije

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Podesite rešetku pećnice na sredinu.

  2. Pripremite smjesu mesa. U veliku zdjelu dodajte crvenu papriku, ljutiku, češnjak i peršin. Pulsirajte nekoliko puta da se nasjecka. Smjesi dodajte mljevenu janjetinu (ili govedinu).

  3.  Začinite začinima i solju. Dodajte pelat rajčice i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Sada ponovo pulsirajte dok se dobro ne iskombiniraju sastojci (oko 8 do 10 impulsa.)

  4. Pripremite dva velika protvana za pečenje obložena papirom za pečenje (pomoću njih ćete Lahmacun peći u serijama.)

  5. Podijelite tijesto za pizzu u 4 jednake kuglice. Radite s po jednom kuglicom tijesta, koju stavite na pobrašnjenu površinu. Pomoću valjka za tijesto razvaljajte što tanje na disk promjera oko 20cm.

  6. Pripremite Lahmacun. Stavite jedan disk na jedan od pripremljenih protvana. Preoblikujte prema potrebi. Žlicom prelijte 3-4 žlice mesne smjese na tijesto i ravnomjerno rasporedite do rubova, ostavljajući tanki sloj.

  7. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 5 do 7 minuta ili dok se tijesto i meso potpuno ne speku.

  8. Ponovite korake 6 i 7 s preostalim tijestom.

  9. Na vrh iscijedite malo limunovog soka. Lahmacun poslužite vruć ili na sobnoj temperaturi. Dobar tek!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

 

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU