organski prirodno zdravo
Ukusna torta od karfiola

Novosti

Ukusna torta od karfiola

Karfiol - toliko zapostavljena namirnica, a opet tako primjenjiva u svakojakim receptima. Super je što dobro "prihvaća" sve začine tako da od jednostavne namirnice možete napraviti zaista čuda!

Pizza od karfiola, riža od karfiola, njoki od karfiola... samo su neki od trenutnih trendova. Garden vam donosi recept za slanu tortu od karfiola s puno različitih slojeva okusa koje gradimo s različitim začinima.

Karfiol inače pripada porodici kupusnjača i pored toga što je bogat vlaknima, odličan je izvor vitamina C!

No možda ste čuli da “bijela hrana” nije zdrava? Neki visoko prerađeni ugljikohidrati poput bijelog brašna, bijelog griza i bijele tjestenine imaju manje hranjivih sastojaka od integralnih opcija.

Nedostaju im vlakna, vitamini, minerali, sve ono što im je oduzeto u procesu prerade. Međutim karfiol je prepun hranjivih tvari i antioksidansa s anti-upalnim svojstvima.

Smanjivanje tradicionalnih jednostavnih ugljikohidrata i zamjena istih karfiolom koji ima kompleksne ugljikohidrate može vam pomoći zadržati apetit i zasititi vas bez nepotrebnih kalorija - dobra opcija kako za dijabetičare tako i za tanak struk.

SASTOJCI

  • 1 veća glavica karfiola
  • 7 jaja
  • 150 grama brašna od pira
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 veća glavica crevnog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličica ružmarina
  • 2 žličica kurkume
  • 1 žličica crvene paprike
  • 4 žlica maslinovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlica parmezana
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • biber, sol, crni i bijeli sezam za dekoraciju

POSTUPAK

  1. Karfiol narezati i staviti u vodu. Kada se skuha potrebno je usitniti u pire.
  2. U međuvremenu pola glavice ljubičastog luka isjeći na kolute za dekoraciju, a ostatak luka s 1 glavicom crvenog luka isjeći na kockice i dinstati, pa karamelizirati 10-tak minuta.

  3. U smjesu na kraju dodati bijeli luk, usitnjeni ružmarin, kurkumu, crvenu papriku i biber, dinstati jos 2-3 minute. Nakon toga ostaviti smjesu da se ohladi.

  4. Nakon što su se smjesa karfiola i smjesa luka i začina ohladile sve ih skupa umiješati s prethodno umućenim jajima, maslinovim uljem i senfom.

  5. Na kraju dodati suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, parmezan i po potrebi malo soli i žlica octa. Sve dobro pomiješati i staviti u kalup za pečenje torti koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

  6. Dekorirati s kolutovima ljubičastog luka i sjemenkama sezama. Peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta.

U slast!

PROIZVODI

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

 

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU