Budući da let u jugoistočnu Aziju vjerojatno nije njjednostavniji način za isprobati legendarni tajlandski curry, mi ti donosimo autentični recept s našeg putovanja u Tajland!
Ovaj crveni curry je jednostavan za napraviti i za cijeli recept trebaš samo 30min! Većinu sastojaka možeš naći kod nas u Gardenu, a ostale ćeš morati potražiti u specijalnim azijskim dućanima.
Vjeruj nam, isplati se ;)
SASTOJCI
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1/2 šalice tanko narezanog luka
- 2 žlice fino mljevenog đumbira
- 1 mljeveni češanj češnjaka
- 1 stabljika limunske trave
- 2 žlice paste crvenog curryja
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 2 žličice kokosovog šećera
- 1 žlica ribljeg umaka (fish sauce)
- Voda po potrebi
- 1 kilogram škampi ili kozica
- 1 limeta
- 1/4 šalice svježeg korijandera
POSTUPAK
U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
U tavu dodajte luk, đumbir, češnjak, limunsku travu i curry pastu, te pirjajte 5 minuta.
Dodajte kokosovo mlijeko, riblji umak, vodu i kokosov šećer.
Dovedite do vrenja, smanjite vatru i pirjajte 3 minute.
Dodajte škampe, poklopite i pirjajte otprilike 6-8 minuta, ili dok škampi ne budu kuhani.
Uklonite stabljiku limunske trave i umiješajte sok od limete.
Izlijte curry u pojedinačne zdjele, a svaku pojedinačnu zdjelu pospite korijanderom i limetom.
Poslužite s prilogom kao što je jasmin riža ili azijskim rezancima vermicelli i uživajte u nevjerojatnom ukusu Tajlanda upravo u vašem domu!
PROIZVODI
Tražiš BIO proizvode za ovaj recept? Baci oko na naš webshop!

Tvoj Garden tim