organski prirodno zdravo
Tajlandski curry s kokosom i škampima

Novosti

Tajlandski curry s kokosom i škampima

Budući da let u jugoistočnu Aziju vjerojatno nije njjednostavniji način za isprobati legendarni tajlandski curry, mi ti donosimo autentični recept s našeg putovanja u Tajland! 

Ovaj crveni curry je jednostavan za napraviti i za cijeli recept trebaš samo 30min! Većinu sastojaka možeš naći kod nas u Gardenu, a ostale ćeš morati potražiti u specijalnim azijskim dućanima.

Vjeruj nam, isplati se ;)

SASTOJCI

  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1/2 šalice tanko narezanog luka
  • 2 žlice fino mljevenog đumbira
  • 1 mljeveni češanj češnjaka
  • 1 stabljika limunske trave
  • 2 žlice paste crvenog curryja
  • 2 šalice kokosovog mlijeka
  • 2 žličice kokosovog šećera
  • 1 žlica ribljeg umaka (fish sauce)
  • Voda po potrebi
  • 1 kilogram škampi ili kozica
  • 1 limeta
  • 1/4 šalice svježeg korijandera

POSTUPAK

U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.

U tavu dodajte luk, đumbir, češnjak, limunsku travu i curry pastu, te pirjajte 5 minuta.

Dodajte kokosovo mlijeko, riblji umak, vodu  i kokosov šećer.

Dovedite do vrenja, smanjite vatru i pirjajte 3 minute.

Dodajte škampe, poklopite i pirjajte otprilike 6-8 minuta, ili dok škampi ne budu kuhani.

Uklonite stabljiku limunske trave i umiješajte sok od limete.

Izlijte curry u pojedinačne zdjele, a svaku pojedinačnu zdjelu pospite korijanderom i limetom.

Poslužite s prilogom kao što je jasmin riža ili azijskim rezancima vermicelli i uživajte u nevjerojatnom ukusu Tajlanda upravo u vašem domu!

PROIZVODI

Tražiš BIO proizvode za ovaj recept? Baci oko na naš webshop! 

Tvoj Garden tim

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU