organski prirodno zdravo
Slatko-slani quiche s ljetnim smokvama, kozjim sirom i slaninom!

Novosti

Slatko-slani quiche s ljetnim smokvama, kozjim sirom i slaninom!

Quiche je toliko jednostavno jelo, a nekako uvijek zadivi goste! Ovaj quiche s ljetnim smokvama izgleda zanimljivo, svaka kriška je kremasta i vrlo ga je jednostavno napraviti.

Gužva ujutro i nemaš vremena pripremiti doručak? Zagrij krišku jučerašnjeg quichea u mikrovalki, za doručak pun proteina!

Ovaj slatko slani spoj smokvi, sira i slanine je zamotan u hrskavu koricu i savršen za bilo koje doba dana. 

SASTOJCI 

KORA

  • 1 šalica integralnog pšeničnog brašna - 130g
  • 1 šalica običnog brašna - 140g
  • 1/4 žličice soli
  • 1 jaje
  • 55g nezaslađenog maslaca, izrezati na komade
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 žlice hladne vode

PUNJENJE

  • 2 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka - 120ml
  • 55g kozjeg sira 
  • 2 smokve
  • 1/2 luka
  • 160g dimljene slanine  

UPUTE 

KORA 

  1. Napravite tijesto stavljajući brašno i sol u procesor za hranu i pulsirajte da se pomiješaju. Dodajte jaje, maslac i ulje i miksajte. 
  2. Dodajte žlice vode dok se smjesa ne sjedini u veće kuglice. Izvadite iz procesora za hranu, pritisnite zajedno, poklopite i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  3. Razvaljajte da napunite posudu za pitu, odrežite vrhove kore i ohladite na još 30 min u hladnjaku.
  4. Zagrijte pećnicu na 175C.
  5. Pecite tijesto prvo 10min (tako što ćete tijesto prekriti papirom za pečenje / folijom i napuniti grahom koji će držati papir i tijesto na mjestu).
  6. Zatim uklonite papir i grah te pecite još 5 min nepokriveno dok se tijesto malo ne osuši. 

PUNJENJE

  1. Dok se tijesto kuha, umutite jaja, mlijeko i kozji sir.
  2. Smokve narežite na relativno tanke kriške i narežite luk. Slaninu narežite isto na relativno tanke kriške.
  3. Zagrijte tavu i dodajte slaninu i luk bez ulja. Kuhajte oko 10 minuta dok se slanina ne skuha i postane hrskava, a luk malo omekša i posmeđi. 
  4. U tijesto dodajte smjesu slanine i luka i rasporedite po dnu. Prelijte smjesom od jaja i sira, a zatim pažljivo položite kriške smokava na vrh i prebacite u pećnicu.
  5. Pecite punjeni quiche otprilike 25 min dok lagano ne porumeni.

BIO proizvode za ovaj quiche nađi u našem webshopu po najboljoj cijeni!

Dobar tek!  

Tvoj Garden tim

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU