Ova slatka pita dobiva svoju prirodnu ljubičastu boju od ljubičastog batata i savršeno paše uz jutarnju kavu ili čaj u jesensko jutro!
Dobar tek!
Priprema
Slatka pita od ljubičastog batata
- 1Pomiješajte brašno i ½ žličice soli u velikoj zdjeli. Pomoću miksera umiješajte maslac. Dodajte vodu pomalo dok tijesto ne bude ravnomjerno vlažno (ali ne prevlažno) i tek se počne sakupljati u grudice. Skupite tijesto u oblik diska. Zamotajte u plastiku i stavite u hladnjak najmanje 1 sat i do 1 dan.
- 2Batat probušite vilicom. Stavite u posudu za pečenje i pecite na 220°C dok ne omekša sve do unutrašnjosti, oko 1 sat.
- 3Kada bude gotovo, stavite pećnicu na 180°C. Izvadite tijesto iz hladnjaka i ostavite stajati 5 do 10 minuta da se malo ugrije.
- 4Kad se slatki krumpir dovoljno ohladi, stavite ga u mikser (ogulite koru). Pulsirajte do glatke strukture.
- 5Dodajte kondenzirano mlijeko, smeđi šećer, jaja, maslac, brandy, vaniliju, muškatni oraščić, allspice i sol. Izmiksajte.
- 6Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnatoj površini u krug od 30cm. Prebacite u posudu za pite i oblikujte koru.
- 7Ulijte smjesu u koru. Pecite pitu dok ne porumeni i postane čvrsta u sredini, 50 do 55 minuta. Ostavite da se hladi najmanje 30 minuta prije posluživanja.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili