organski prirodno zdravo
Savršen recept za kuhano vino!

Novosti

Savršen recept za kuhano vino!

Glühwein, vino caliente, glögg, vin brulé, bisschopswijn, vin chaud, candola, vinho quente… ili jednostavno – kuhano vino! Ovo je omiljeni blagdanski napitak koji nas uvijek zagrije od nosa do tabana.

Za početak, skupite sve sastojke. Za ovaj recept trebat će vam:

Vino: Nema potrebe za kupovanjem jako skupih vina - bilo koja boca suhog crvenog ili bijelog vina će biti u redu.

Svježe naranče: Jednu od kojih ćemo narezati i umutiti u vino, a drugu koristiti kao ukras. Da minimizirate gorčinu, naranču ogulite prije nego je uronite u vino.

Cimet: Obožavamo praviti kuhano vino sa štapićima cimeta, ali možete umiješati i mljeveni cimet ako je to ono što imate pri ruci.

Začini: Naši su favoriti cijeli klinčići i zvjezdasti anis, plus nekoliko kardamoma.

Zaslađivač: Slobodno dodajte svoj omiljeni zaslađivač po ukusu. Šećer je klasični izbor, ali mi više volimo nekoliko žlica javorovog sirupa ili meda.

Dodatna žestica (neobavezno): Volimo dodati malo brandya, burbona ili konjaka (Ili možete preskočiti dodatni liker ako želite).

SASTOJCI

  • 1 (750 ml) boca suhog crvenog vina
  • 1 naranča, narezana na kolute (također oguljena, ako želite manje gorak napitak)
  • 8 cijelih klinčića
  • 2 štapića cimeta
  • anis 2 zvjezdice
  • 2–4 žlice šećera, meda ili javorovog sirupa (ili željenog zaslađivača)
  • neobavezni dodatak: 1/4 šalice žestice po izboru
  • po izboru ukras: kriške citrusa (naranče, limuna i / ili limete), štapići cimeta, dodatni zvjezdasti anis

 

POSTUPAK

  1. U veliku zdjelu dodajte vino, kriške naranče, klinčiće, cimet, zvjezdasti anis, zaslađivač 2 žlice i žesticu. Kratko promiješajte da se sjedini.
  2. Kuhano kuhano vino kuhajte na srednje jakoj vatri dok jedva ne dosegne ključanje. Izbjegavajte da ključa - ne želite kuhati alkohol.
  3. Smanjite toplinu na niže, poklopite i ostavite najmanje 15 minuta ili do 3 sata.
  4. Pomoću cjedila uklonite i odbacite kriške naranče, klinčiće, štapiće cimeta i zvjezdasti anis. Probajte okus i umiješajte dodatni zaslađivač ako je potrebno.
  5. Poslužite toplo i ukrašeno!

PROIZVODI

Tražite idealno vino za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

 

  

Vaš Garden tim

OSTAVITE PORUKU