organski prirodno zdravo
Recept za najbolje domaće tortilje

Novosti

Recept za najbolje domaće tortilje

Ovo su stvarno najbolje domaće tortilje ikad, nitko ne može vjerovati koliko su jednostavne, a ukusne! Savršene su za enchilade, mekane tacose, burritose, quesadille...

Domaće tortilje često znaju ispasti previše suhe, previše ljepljive, previše hrskave, previše vlažne, ili su jednostavno...previše komplicirane. No ove tortilje su drugačije! Savršeno su mekane, ne raspadaju se i odličnog su okusa. 

A najbolja stvar u vezih ovih tortilja je da mogu poslužiti i kao super-tanke kore za pizzu! Samo ih lagano premažite maslinovim uljem i svojim omiljenim sastojcima za pizzu. Bacite to u pećnicu i voila! Umjesto burritosa za večeru imate ukusnu pizzu.

Sastojci 

  • 3 šalice bijelog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ⅓ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, biljnog ulja ili drugog neutralnog ulja
  • 1 šalica tople vode

Postupak 

  1. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo u posudi. Miješajte suhe sastojke dok se dobro ne sjedine.
  2. Dodajte ulje i vodu mikserom na srednjoj brzini. Nakon približno jedne minute, ili kada se smjesa sjedini i počne formirati kuglu, smanjite brzinu miješanja na nisku. Nastavite miješati 1 minutu ili dok tijesto ne postane glatko.
  3. Prebacite tijesto na lagano pobrašnatu radnu površinu. Podijelite na 16 jednakih porcija. Svaki komad krenite premazati brašnom. Svaki komad oblikujte u kuglu i spljoštite dlanom. Poravnane kuglice tijesta prekrijte čistim kuhinjskim ručnikom i ostavite da se odmaraju najmanje 15 minuta (ili čak 2 sata) prije nego što nastavite.
  4. Nakon odmora zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Svaki dio tijesta razvaljajte u krug. Radnu površinu i valjak lagano pobrašnite. Ne stavljajte nekuhane tortilje jednu na drugu, ili će se slijepiti.
  5. Kad je tava vruća, stavite jedan krug tijesta u tavu i ostavite da se peče oko 1 minute ili dok na dnu površine ne bude nekoliko blijedo smeđih mrlja. Ako prebrzo smeđe, malo smanjite toplinu. Ako vam treba duže od minute da na donjoj strani tortilje ugledate nekoliko blijedo zlatno smeđih mrlja, povećajte toplinu malo. Prebacite na drugu stranu i pecite 15-20 sekundi. Tortilje bi trebale biti lijepe i mekane, ali da na površini imaju nekoliko sitnih smeđih mrlja.
  6. Izvadite tortilju iz tave i stavite ih u pokrivenu posudu ili vrećicu sa zatvaračem kako bi tortilje bile meke.
  7. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem na sobnoj temperaturi 24 sata ili u hladnjaku do 1 tjedna. Za zamrzavanje odvojite tortilje s papirom i stavite ih u vrećicu sa zatvaračem prije stavljanja u zamrzivač.

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU