organski prirodno zdravo
Quiche sa špinatom i cherry rajčicama

Novosti

Quiche sa špinatom i cherry rajčicama

Ako se trebaš iskazati kulinarskim sposobnostima, ali imaš maksimum sat i pol vremena na raspolaganju, onda je ovaj quiche rješenje za tvoje probleme!

Vrijeme pripreme: 35min
Vrijeme pečenja: 50min
Ukupno: 1h 25min

SASTOJCI

Za koru:

2 šalice brašna
1 žličica soli
1 jaje
1/2 šalice maslaca
2 žličice hladne vode

Za punjenje:

5 jaja
1/2 šalice vrhnja
1/4 šalice pinjola (opcionalno)
300g smrznutog sjeckanog špinata, odmrznutog i iscijeđenog
1 šalica sjeckanog feta sira
1 1/2 šalice cherry rajčice
1/2 žličice soli
Papar
Muškatni oraščić
2 žlice krušnih mrvica

UPUTE

Za koru: Pomiješajte brašno i sol. Dodajte jaje, maslac i 2 žličice vode. Koristite ruke kako biste stvorili glatko tijesto. Oblikujte u oblik diska, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta (ili duže). Prethodno zagrijte pećnicu na 200 ° C. Lagano podmažite protvan.

U veliku zdjelu pomiješajte jaja, pinjole, špinat, vrhnje i feta sir. Začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
Na pobrašnatoj radnoj površini izvaljajte ohlađeno tijesto dok ne dobijete okrugli oblik koji je nešto veći od vašeg quiche protvana.

Stavite tijesto u protvan, a potom probodite dno vilicom nekoliko puta i posipajte mrvice na vrhu.
Ulijte smjesu preko korice i dobro raspodijelite te zatim lagano pritisnite rajčice u punjenje.

Pažljivo prenesite u pećnicu i pecite 50 minuta ili dok površina ne postane zlatno smeđe boje, a punjenje čvrsto. Ako se quiche brzo zatamni, pokrijte ga aluminijskom folijom. Uklonite quiche iz pećnice i pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.

Vaš Garden tim :)

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU