organski prirodno zdravo
Psyllium ljuskice - spas za probavu!

Novosti

Psyllium ljuskice - spas za probavu!

Sigurno ste već čuli za psyllium ljuskice, no većina ljudi ne zna što su one zapravo. Psyllium se dobiva od ljuska sjemena biljke Plantago ovata koje imaju prirodno visok udio vlakana.

Posebna supermoć ovih ljuskica je njihova hidrofiličnost, tj. sposobnost upijanja vode. Iz tog razloga kada staviš psyllium ljuskice u vodu one formiraju gel sličan pudingu!

PSYLLIUM I NAŠA PROBAVA

Psyllium se najčešće koristi kao nježni i prirodni laksativ. Spada u kategoriju laksativa koji pomažu stvoriti veći volumen stolice, a to postižu upravo svojom hidrofiličnošću.

Psyllium funkcionira tako da upija vodu u naše crijevo, čime se olakšava proces probave. Psyllium također može pomoći u promicanju regularnosti probave, bez da povećava nadutost.

Psyllium ljuskice možeš koristiti i kao jednokratno rješenje za ublažavanje konstipacije ili se može dodati prehrani kako bi se poboljšala pravilnost i cjelokupno zdravlje probavnog sustava.

PSYLLIUM JE ODLIČAN PREBIOTIK

Psyllium je prebiotik - supstanca koju koriste dobre bakterije (probiotici) u našem probavnom sustavu kao svoju hranu.

Kolonije dobrih bakterija u probavnom sustavu neophodne su za zdravu imunološku funkciju našeg organizma. Pomoću probiotika naše se tijelo bori protiv infekcija, smanjuje upale i održava zdravlje tkiva i stanica.

Prebiotici su krucijalni za zdravlje probiotičkih bakterija u našem tijelu, te stoga i za naše zdravlje.

KOLIKO PSYLLIUMA MOGU UZETI?

Jako je bitno kad uzimaš psyllium da ga popiješ s dovoljno vode! U startu se preporuča 5g psylliuma pomiješati u 200 ml (ili više) vode ili neke druge tekućine, tipa soka.

U takvom obliku psyllium slobodno konzumiraš 3 puta dnevno, tipa uz obroke.

Ako upotrebljavaš psyllium u svrhu formiranja stolice, dobra je početna točka također dnevna doza od 15 g (tri puta dnevno doziranje po 5 g).

Kasnije se ta doza može prilagođavati na višu ili nižu ovisno o osobnim potrebama. Doze do čak 30g se dobro podnose uz dovoljno vode (oko 500 ml).

Imaš izbor između cijelih psyllium ljuskica i samljevenih psyllium ljuskica (u prahu) koje su lakše za umiješati u pića i popiti.

GDJE NABAVITI PSYLLIUM?

Pa naravno, u tvom najdražem dućanu organske hrane!

              Psyllium u prahu BIO 200g

Olakšaj si probavu (i život!) uz naše organske psyllium ljuskice u prahu!

Tvoj Garden tim

OSTAVITE PORUKU