organski prirodno zdravo
Popečci od tikvica i špinata s tzatziki jogurtom

Novosti

Popečci od tikvica i špinata s tzatziki jogurtom

SASTOJCI ZA TZATZIKI JOGURT

  • 1½ šalice grčkog jogurta
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 mali krastavac, oguljen i usitnjen
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • Sok od ½ limuna
  • 2 žlice kopra
  • Sol, po ukusu

SASTOJCI ZA POPEČKE

  • 2 srednje tikvice, naribane
  • 3 šake baby špinata, sjeckanog
  • 1/2 šalice feta sira, smrvljenog
    -> sada na 30% popusta!
  • 1 žličica origana 
    -> sada na 20% popusta!
  • 3 velika jaja, trajbana
  • 2 mlada luka, sjeckana
  • 2 češnja češnjaka, sjeckana
  • 1/3 šalice brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Sol i crni papar, po ukusu
  • Maslinovo ulje, za prženje

POSTUPAK:

U blenderu ili procesoru za hranu dodajte sve sastojke za tzaziki. Miksajte. Stavite u hladnjak do posluživanja.

Stavite naribanu tikvicu u cjedilo s mrežicom, preko zdjele. Pospite 1 čajnu žličicu soli kako biste izvukli tekućinu iz njih i pustite da stoji 10-15 minuta. Zatim iscijedite tekućinu rukama i stavite na stranu.

U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, špinat, feta sir, origano, jaja, luk i češnjak. Dobro promiješajte. Zatim pospite brašno i prašak za pecivo, malo po malo, dok se sve ne poveže i dobro umiješa.

Zagrijte oko 1/4 šalice maslinovog ulja u tavi na srednjoj vatri. Kada ulje postane vruće, stavite 3 šeflje tijesta u tavu, za tri popečka. Nakon otprilike 30 sekundi, poravnajte ih tako da ih lagano pritisnete. Pecite oko 3 minute, a zatim okrenite na drugu stranu za dodatne 3 minute, ili dok popečci ne pozlate.

Stavite popečke na površinu papirnatog ručnika koji će apsorbirati višak ulja i poslužite dok je još toplo, s tzatziki jogurtom!

Dobar tek!

Vaš Garden tim :)

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU