Slatki krumpir (batat) bogat beta karotenom savršen je dodatak dječijoj prehrani. No priznajemo, često ga i sebi smiksamo kad smo u raspoloženju za nešto kremasto, slatko i zdravo.
Batat je slađeg okusa nego običan krumpir, a opet blag. Poprimi kremastu teksturu u kombinaciji s mlijekom.
Ovo je povrće također vrlo svestrano. Nakon što beba savlada piree od jedne vrste povrća, možeš početi miješati slatki krumpir i s raznim voćem, drugim povrćem ili mesom.
SASTOJCI
- 1,5 kilograma cijelog slatkog krumpira, probodenog vilicom
- 1 / 2 žličice soli
- mljevena paprika, po ukusu
- 1 / 2 šalice jogurta ili kefira
- 1 / 2 šalice punomasnog mlijeka
- 6 žlica maslaca
UPUTE
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Stavite krumpir na protvan obložen folijom; pecite 45 do 60 minuta, dok ne omekša. Ogulite kad se dovoljno ohladi.
Prebacite u posudu. Miksajte sa soli i paprom. Postupno dodajte mlijeko i jogurt, a zatim maslac. Miksajte dok ne postane kremasto i glatko.
U slast!
Tvoj Garden tim