Jeste li znali da su banane najpopularnije voće na svijetu? Iako se one kod nas najčešće jedu sirove, u Aziji i Latinskoj Americi često se pripremaju pečene i kuhane.
Inspirirani egzotičnim kuhinjama iz dalekih krajeva pripremili smo ovaj osvježavajuć desert. Kod pečenja banane otkrivaju svoju slatkoću i kremastost pa savršeno pašu uz sladoled od vanilije.
Bananu možeš ispeći sa smeđim šećerom ili dodati slatke i aromatične dodatke nakon što je banana već pečena. Od začina predlažemo cimet ili muškatni oraščić, a za zaslađivanje med ili javorov sirup!
SASTOJCI
- 2 velike banane
- 1 žlica maslaca (ili veganski maslac ili kokosovo ulje)
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 200 C.
- Posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem.
- Ogulite banane. Bananu prerežite na pola, a zatim svaku polovicu narežite po dužini da biste na kraju dobili četiri četvrtine (tanke šnite).
- U tavu stavite banane, a na vrh banane dodajte malo maslaca.
- Pecite 15-20 min dok banane ne postanu mekane i kremaste. Poslužite uz sladoled, palačinke ili zobene pahuljice!
Tražiš BIO banane i BIO sladoled od vanilije? Naši ih u našem zdravom webshopu!


Dobar tek!
Tvoj Garden tim