organski prirodno zdravo
Pečene banane sa sladoledom!

Novosti

Pečene banane sa sladoledom!

Jeste li znali da su banane najpopularnije voće na svijetu? Iako se one kod nas najčešće jedu sirove, u Aziji i Latinskoj Americi često se pripremaju pečene i kuhane.

Inspirirani egzotičnim kuhinjama iz dalekih krajeva pripremili smo ovaj osvježavajuć desert. Kod pečenja banane otkrivaju svoju slatkoću i kremastost pa savršeno pašu uz sladoled od vanilije.

Bananu možeš ispeći sa smeđim šećerom ili dodati slatke i aromatične dodatke nakon što je banana već pečena. Od začina predlažemo cimet ili muškatni oraščić, a za zaslađivanje med ili javorov sirup!

SASTOJCI 

  • 2 velike banane
  • 1 žlica maslaca (ili veganski maslac ili kokosovo ulje)

PRIPREMA 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 C.
  2. Posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem.
  3. Ogulite banane. Bananu prerežite na pola, a zatim svaku polovicu narežite po dužini da biste na kraju dobili četiri četvrtine (tanke šnite).
  4. U tavu stavite banane, a na vrh banane dodajte malo maslaca.
  5. Pecite 15-20 min dok banane ne postanu mekane i kremaste. Poslužite uz sladoled, palačinke ili zobene pahuljice!

Tražiš BIO banane i BIO sladoled od vanilije? Naši ih u našem zdravom webshopu! 

Dobar tek! 
Tvoj Garden tim 

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU