organski prirodno zdravo
Osnove kuhanja: domaće tijesto za pitu!

Novosti

Osnove kuhanja: domaće tijesto za pitu!

Ova kora za pitu je osnovni recept koji svaki kuhar ili kuharica mora znati! Recept daje 1 koru koja stane u posudu za pitu od 22cm. Koru možete omotati plastičnom folijom i čuvati u hladnjaku do 2 dana ili zamrznuti do mjesec dana prije pečenja.

Sastojci

  • ½ šalice neslanog maslaca narezanog
  • 1 ¼ šalice bijelog brašna
  • ½ žličica soli
  • 2-4 žlice ledene vode


Postupak

  1. U veliku zdjelu dodajte brašno, maslac i sol. Dodajte jednu po jednu žlicu vode, ukupno 2-3 žlice.

  2. Zamijesite tijesto. Pobrašnite površinu na koju ćete staviti tijesto. Kuglu tijesta izvaljajte. Razvaljajte tijesto da bude nekoliko centimetara veće od posude za pitu.

  3. Stavite u posudu za pitu i pritisnite. Koristite zupce vilice za ukrašavanje rubova. Ohladite dok ne bude spremno za punjenje. Obavezno ohladite koru pite najmanje 30 minuta prije punjenja ili pečenja. 

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU