Osnove kuhanja: domaće tijesto za pitu!

Ova kora za pitu je osnovni recept koji svaki kuhar ili kuharica mora znati! Recept daje 1 koru koja stane u posudu za pitu od 22cm. Koru možete omotati plastičnom folijom i čuvati u hladnjaku do 2 dana ili zamrznuti do mjesec dana prije pečenja.

 

Priprema
Osnove kuhanja: domaće tijesto za pitu!
  • 1U veliku zdjelu dodajte brašno, maslac i sol. Dodajte jednu po jednu žlicu vode, ukupno 2-3 žlice.
  • 2Zamijesite tijesto. Pobrašnite površinu na koju ćete staviti tijesto. Kuglu tijesta izvaljajte. Razvaljajte tijesto da bude nekoliko centimetara veće od posude za pitu.
  • 3Stavite u posudu za pitu i pritisnite. Koristite zupce vilice za ukrašavanje rubova. Ohladite dok ne bude spremno za punjenje. Obavezno ohladite koru pite najmanje 30 minuta prije punjenja ili pečenja.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
ZG&RI
Maslac BIO Ecor 250g
Organsko Bez jaja
38,00 kn
Organsko Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
11,95 kn
Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
14,50 kn
(0)

Osnove kuhanja: domaće tijesto za pitu!

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Osnove kuhanja: domaće tijesto za pitu!
Sastojci
Tijesto za pitu
  • ½ šalice neslanog maslaca narezanog
  • 1 ¼ šalice bijelog brašna
  • ½ žličica soli
  • 2-4 žlice ledene vode
Proizvodi koje smo koristili
ZG&RI
Maslac BIO Ecor 250g
Organsko Bez jaja
38,00 kn
Organsko Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
11,95 kn
Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
14,50 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 11% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU