organski prirodno zdravo
Originalni pesto umak od graška!

Novosti

Originalni pesto umak od graška!

Ovaj pesto od graška obožavamo jer je potpuno veganski, a bogat je proteinima graška. Napravili smo ga s graškom, bosiljkom, veganskim sirom i peršinom, a ukrasili sušenim rajčicama i rukolom. Ukusno, hranjivo i spremno za 30 minuta!

SASTOJCI

PESTO

  • 1 1/2 šalice svježeg bosiljka
  • 1/2 šalice peršina
  • 1 šalica zelenog graška (ako je smrznut, odmrznuti ga)
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/4 šalice tostiranih pinjola (plus više za posluživanje)
  • 1 srednji limun, sok (~ 2 žlice ili 30 ml po limunu)
  • 1/4 šalice veganskog parmezana/sira (plus još za posluživanje)
  • 1 prstohvat morske soli (plus više po ukusu)
  • 1/4 šalice maslinovog ulja

TJESTENINA

  • 300g tjestenine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1/4 šalice sušene rajčice, nasjeckane
  • 1 šalica rukole

POSTUPAK

  1. Veliku posudu punu vodom i soli dovedite do vrenja.
  2. U međuvremenu pripremite pesto. U procesor za hranu dodajte bosiljak, peršin, grašak, češnjak, pinjole, limunov sok, veganski parmezan i morsku sol. Miješati da se sjedini i dodati maslinovo ulje.
  3. Nastavite miješati dok pesto ne postane kremast. Ako imate problema s miješanjem dodajte još malo maslinovog ulja ili vode.
  4. Okusite i prilagodite začinima po potrebi dodajući više limunovog soka za kiselost, veganskog parmezan za sirni okus, soli za slanost ili graška za slatkoću.
  5. Zatim dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Pazite da se ne prekuha i iscijedite kada tjestenina bude 'al dente'.
  6. Nakon što se tjestenina ocijedi, zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, češnjak i sušene rajčice. Pecite 1-2 minute.
  7. Isključite vatru i uklonite tavu s plamenika, a zatim dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte.
  8. Prebacite na pladanj za posluživanje ili zdjelu i dodajte 3/4 pesto graška i rukolu.
  9. Poslužite toplo uz dodatni pesto sa strane, a ukrasite dodatnim peršinom, pinjolama i veganskim parmezanom.

BIO PROIZVODI

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš web shop!

 

Vaš Garden tim  

OSTAVITE PORUKU