Ovaj pesto od graška obožavamo jer je potpuno veganski, a bogat je proteinima graška. Napravili smo ga s graškom, bosiljkom, veganskim sirom i peršinom, a ukrasili sušenim rajčicama i rukolom. Ukusno, hranjivo i spremno za 30 minuta!
Priprema
Originalni pesto umak od graška!
- 1Veliku posudu punu vodom i soli dovedite do vrenja.
- 2U međuvremenu pripremite pesto. U procesor za hranu dodajte bosiljak, peršin, grašak, češnjak, pinjole, limunov sok, veganski parmezan i morsku sol. Miješati da se sjedini i dodati maslinovo ulje.
- 3Nastavite miješati dok pesto ne postane kremast. Ako imate problema s miješanjem dodajte još malo maslinovog ulja ili vode.
- 4Okusite i prilagodite začinima po potrebi dodajući više limunovog soka za kiselost, veganskog parmezan za sirni okus, soli za slanost ili graška za slatkoću.
- 5Zatim dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Pazite da se ne prekuha i iscijedite kada tjestenina bude 'al dente'.
- 6Nakon što se tjestenina ocijedi, zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, češnjak i sušene rajčice. Pecite 1-2 minute.
- 7Isključite vatru i uklonite tavu s plamenika, a zatim dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte.
- 8Prebacite na pladanj za posluživanje ili zdjelu i dodajte 3/4 pesto graška i rukolu.
- 9Poslužite toplo uz dodatni pesto sa strane, a ukrasite dodatnim peršinom, pinjolama i veganskim parmezanom.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili