Originalni pesto umak od graška!

Ovaj pesto od graška obožavamo jer je potpuno veganski, a bogat je proteinima graška. Napravili smo ga s graškom, bosiljkom, veganskim sirom i peršinom, a ukrasili sušenim rajčicama i rukolom. Ukusno, hranjivo i spremno za 30 minuta!

 

Priprema
Originalni pesto umak od graška!
  • 1Veliku posudu punu vodom i soli dovedite do vrenja.
  • 2U međuvremenu pripremite pesto. U procesor za hranu dodajte bosiljak, peršin, grašak, češnjak, pinjole, limunov sok, veganski parmezan i morsku sol. Miješati da se sjedini i dodati maslinovo ulje.
  • 3Nastavite miješati dok pesto ne postane kremast. Ako imate problema s miješanjem dodajte još malo maslinovog ulja ili vode.
  • 4Okusite i prilagodite začinima po potrebi dodajući više limunovog soka za kiselost, veganskog parmezan za sirni okus, soli za slanost ili graška za slatkoću.
  • 5Zatim dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Pazite da se ne prekuha i iscijedite kada tjestenina bude 'al dente'.
  • 6Nakon što se tjestenina ocijedi, zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, češnjak i sušene rajčice. Pecite 1-2 minute.
  • 7Isključite vatru i uklonite tavu s plamenika, a zatim dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte.
  • 8Prebacite na pladanj za posluživanje ili zdjelu i dodajte 3/4 pesto graška i rukolu.
  • 9Poslužite toplo uz dodatni pesto sa strane, a ukrasite dodatnim peršinom, pinjolama i veganskim parmezanom.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
11,41
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Rukola BIO 80g
2,66
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
2,38
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
(0)

Originalni pesto umak od graška!

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Originalni pesto umak od graška!
Sastojci
Pesto
  • 1 1/2 šalice svježeg bosiljka
  • 1/2 šalice peršina
  • 1 šalica zelenog graška (ako je smrznut, odmrznuti ga)
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/4 šalice tostiranih pinjola (plus više za posluživanje)
  • 1 srednji limun, sok (~ 2 žlice ili 30 ml po limunu)
  • 1/4 šalice veganskog parmezana/sira (plus još za posluživanje)
  • 1 prstohvat morske soli (plus više po ukusu)
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
Tjestenina
  • 300g tjestenine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1/4 šalice sušene rajčice, nasjeckane
  • 1 šalica rukole
Servirati sa
  • svježi peršin
  • pinjole
  • veganski parmezan
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
11,41
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Rukola BIO 80g
2,66
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
2,38
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU