Ovaj pesto od graška obožavamo jer je potpuno veganski, a bogat je proteinima graška. Napravili smo ga s graškom, bosiljkom, veganskim sirom i peršinom, a ukrasili sušenim rajčicama i rukolom. Ukusno, hranjivo i spremno za 30 minuta!
SASTOJCI
PESTO
- 1 1/2 šalice svježeg bosiljka
- 1/2 šalice peršina
- 1 šalica zelenog graška (ako je smrznut, odmrznuti ga)
- 4 češnja češnjaka
- 1/4 šalice tostiranih pinjola (plus više za posluživanje)
- 1 srednji limun, sok (~ 2 žlice ili 30 ml po limunu)
- 1/4 šalice veganskog parmezana/sira (plus još za posluživanje)
- 1 prstohvat morske soli (plus više po ukusu)
- 1/4 šalice maslinovog ulja
TJESTENINA
- 300g tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
- 1/4 šalice sušene rajčice, nasjeckane
- 1 šalica rukole
POSTUPAK
- Veliku posudu punu vodom i soli dovedite do vrenja.
- U međuvremenu pripremite pesto. U procesor za hranu dodajte bosiljak, peršin, grašak, češnjak, pinjole, limunov sok, veganski parmezan i morsku sol. Miješati da se sjedini i dodati maslinovo ulje.
- Nastavite miješati dok pesto ne postane kremast. Ako imate problema s miješanjem dodajte još malo maslinovog ulja ili vode.
- Okusite i prilagodite začinima po potrebi dodajući više limunovog soka za kiselost, veganskog parmezan za sirni okus, soli za slanost ili graška za slatkoću.
- Zatim dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Pazite da se ne prekuha i iscijedite kada tjestenina bude 'al dente'.
- Nakon što se tjestenina ocijedi, zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, češnjak i sušene rajčice. Pecite 1-2 minute.
- Isključite vatru i uklonite tavu s plamenika, a zatim dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte.
- Prebacite na pladanj za posluživanje ili zdjelu i dodajte 3/4 pesto graška i rukolu.
- Poslužite toplo uz dodatni pesto sa strane, a ukrasite dodatnim peršinom, pinjolama i veganskim parmezanom.
BIO PROIZVODI
Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš web shop!



Vaš Garden tim