EKO VS. PRIRODNO
Često se događa da proizvođači i preprodavači oglašavaju proizvode kao prirodne ili zdrave, no to u stvarnosti ne znači ništa jer ti pojmovi nisu zakonski regulirani te ih svatko može koristiti za bilo koji proizvod.
S druge strane, ekološki, biološki i organski su sinonimi koji se koriste za proizvodnju koja je u skladu s europskim regulativama o eko proizvodnji. Ona strogo propisuje dozvoljene i nedozvoljene supstance (gnojiva, pesticide) i prakse koje proizvođači moraju slijediti da bi mogli svoj proizvod nazvati ekološkim, tj. da bi mogli dobiti eko certifikat.
EKO CERTIFIKAT 
Ovaj certifikat se pojavljuje u obliku markice na proizvodu u sljedećem formatu:
HR-EKO-07
IT-BIO-008
DE-ÖKO-100
itd.
ŠTO TO ZNAČi?
Prva slova označuju podrijetlo proizvoda:
HR – Hrvatska
IT – Italija
DE - Njemačka
EKO, BIO ili ÖKO označavaju da se radi o ekološkoj proizvodnji, a broj koji se pojavljuje na kraju označava broj kontrolnog tijela koje je provjerilo da se proizvođač pridržava regulativa proizvodnje.
Proizvod može dobiti ekološku markicu ako je više od 95% sirovine iz eko proizvodnje, tako da sok koji je napravljen od 50% eko jabuka i 50% konvencionalnih (ne-eko) naranči nije po zakonu eko.
Američki ekvivalent eko markice je "USDA organic" markica, tako da se se certifikat u različitim zemljama može različito nazivati, no u najvećem broju slučajeva ako vidite riječi eko, bio, organic ili organski radi se o certificiranim proizvodima.
Vaš Garden tim :)