Očuvajmo okoliš s Gardenom!!!
Datum objave Subota, 12 Lipanj 2021

Očuvajmo okoliš s Gardenom!!!

Zašto u Gardenu mislimo da se trebamo prebaciti na solarne panele?!

SOLARNA ENERGIJA postala je trend u obnovljivoj energiji. Vlasnici kuća diljem Hrvatske postavili su SOLARNE PLOČE na svoj krov, uspijevajući u skladu s tim iskoristiti sve prednosti solarne energije.

Osim očiglednih financijskih koristi, postoje i drugi važni razlozi zašto biste se trebali preusmjeriti na korištenje SUNČEVE ENERGIJE umjesto fosilnih goriva.

Koje biste još razloge trebali uzeti u obzir kada prelazite na solarnu energiju? Evo 6 uvjerljivih razloga.

1. Solarna energija dobra je za okoliš

Najčešća činjenica o solarnoj energiji je da ona predstavlja čisti, zeleni izvor energije. Solarna energija izvrstan je način za smanjenje emisije ugljika. Ne postoji ništa o solarnoj energiji da zagađuje prirodu. Solarna energija ne oslobađa stakleničke plinove, a osim što treba izvor čiste vode za funkcioniranje, ne koristi apsolutno nikakve druge resurse. Stoga je sigurna i ekološki prihvatljiva. Ipak, ljudi još uvijek sumnjaju zašto je sunčeva energija dobra.

Solarna energija je sama sebi dovoljna, a postavljanje solarnih ploča na vaš krov siguran je i lagan put koji može pridonijeti održivoj budućnosti. Početi od kuće sjajan je način da pokažete kako brinete o okolišu.

2. Solarni paneli znatno smanjuju vaše troškove

Smanjenje troškova solarnih panela služi kao izvrstan primjer zašto treba povećati upotrebu solarne energije. Tradicionalna električna energija u velikoj se mjeri oslanja na fosilna goriva poput ugljena i prirodnog plina. Ne samo da štete okolišu, već su i ograničenih resursa. To se pretvara u nestabilno tržište na kojem se cijene energije mijenjaju tijekom dana.

Solarna električna energija povećava vašu neovisnost o električnoj energiji! Ulaganjem u solarni sustav od 4 kW, koji je najčešća domaća veličina, lako se možete zaštititi od nepredvidivog povećanja cijena komunalnih usluga i uživati ​​u jeftinoj električnoj energiji tijekom cijelog dana - sunce nikada neće povećati svoje stope i pruža vam energetsku sigurnost .

Nakon što na svom krovu postavite solarne panele, tehnički ste postigli energetski neovisan status. Solarni sustavi za pohranu baterija također mogu pomoći u skladištenju električne energije tijekom noći i kišnih dana.

3. Solarna energija može koristiti nedovoljno iskorišteno zemljište

Možda ćete se i dalje pitati zašto solarna energija. S rastućom potrebom za solarnom energijom, postala je lako dostupna većini nas. Širom zemalja postoje ogromne zemlje koje su daleko od velikih gradova ili glavnih gradova i uopće se ne koriste ni za što.

Sunčevom energijom zapravo možemo iskoristiti zemlju i naknadno stvoriti veliku vrijednost; Sunčeva energija pruža izvor energije svima. Na taj način ne trebamo koristiti zemljište visoke cijene koje bi moglo biti prikladnije za druge primjene.

Možda ste čuli za solarne farme - panele koji se koriste za sakupljanje solarne energije u velikom broju. Ovo odlično ističe kako solarna energija koristi nedovoljno iskorišteno zemljište. Na primjer, solarna farma od 45 hektara nedavno je izgrađena u Velikoj Britaniji i može napajati 2500 domova.

4. Solarna energija uzrokuje manje gubitaka električne energije

Električna energija mora se prenositi iz velikih elektrana do krajnjih potrošača putem opsežnih mreža. Mjenjači na velike udaljenosti jednaki su gubicima snage. Jeste li se ikad zapitali čemu služe solarni paneli? Na vašem su krovu kako bi dobivali energiju od sunca. Krovna solarna energija pomaže u povećanju učinkovitosti električne energije, uzimajući u obzir kratku udaljenost. Vaša energija postaje domaća i kao rezultat toga kontrolirate vlastite račune i potrošnju energije. Nadalje, sustavi solarne energije trajni su, pa su tako smanjene šanse za prekid rada.

5. Solarna energija poboljšava sigurnost mreže

Što nas više prijeđe na solarnu energiju, manja je vjerojatnost da ćemo doživjeti zatamnjenje ili propadanje. Svako domaćinstvo koje ima instalirane solarne ćelije funkcionira kao mala elektrana. To nam zauzvrat pruža veću sigurnost električne mreže, posebno u pogledu prirodnih katastrofa ili katastrofa uzrokovanih čovjekom.

6. Solarna energija je slobodan izvor energije

Sunce nam daje više energije nego što bismo je ikada mogli iskoristiti i nitko ne može monopolizirati sunčevu svjetlost. Vaš solarni sustav započet će s uštedom novca od trenutka kada se uključi, međutim, prednosti solarne energije najbolje su vidljive dugoročno. Što duže imate svoj solarni sustav napajanja, to više uživate u prednostima solarne tehnologije i podržavate okoliš.

Osim solarne električne energije, solarna energija ima i drugu primjenu. Sunčevu energiju često povezujemo s električnom energijom koja se dobiva pomoću PV panela, ali također je moguće energiju koju generira sunce koristiti za grijanje. Ovaj se postupak postiže primjenom solarnih toplinskih sustava koji sunčevu svjetlost jednostavno pretvaraju u rješenja za grijanje.

Prihvaćanje solarne tehnologije je nadohvat ruke i možemo započeti povećavanjem upotrebe solarnih panela.

 

Vaš Garden

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU