Ovim ćemo jelom oživjeti ljeto na tanjuru u hladnim danima. Sardina je jedna od najzdravijih riba, lako dostupna i među najjeftinijima! Njoke su pak super jednostavne za napraviti doma, od heljdinog brašna, soli i vode!
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Teškoća: srednje težine
Broj obroka: 3
Recept by: Maja Kostanjšek!
Nutritivne vrijednosti po obroku: 643 kalorije
- 37 g bjelančevina
- 62 g ugljikohidrata
- 23 g masti
Priprema
Domaći njoki od heljde u umaku od sardina
- 1Njoke pripremite miješanjem brašna, soli i kipuće vode u miješalici za tijesto.
- 2Kad se masa pomiješa, smotajte je u dugu roladu i narežite na manje njoke.
- 3Zakuhajte vodu i njoke kuhajte 15 minuta u kipućoj vodi.
- 4U međuvremenu pripremite umak od srdele nasjeckajući oguljeni luk koji stavite u tavu. Odmah dodajte umak od rajčice, na kockice narezane sušene rajčice, vino, sol i bosiljak. Pustite da umak krčka 10 minuta.
- 5Nakon tog vremena u posudu dodajte ocijeđene srdele i lagano promiješajte.
- 6Ocijedite njoke iz vode, prelijte umakom, vrh pospite ribanim sirom i poslužite.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili