organski prirodno zdravo
Domaći njoki od heljde u umaku od sardina

Novosti

Domaći njoki od heljde u umaku od sardina

Ovim ćemo jelom oživjeti ljeto na tanjuru u hladnim danima. Sardina je jedna od najzdravijih riba, lako dostupna i među najjeftinijima! Njoke su pak super jednostavne za napraviti doma, od heljdinog brašna, soli i vode!

 

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Teškoća: srednje težine

Broj obroka: 3

 

SASTOJCI

Za njoke:

  • 250 g heljdinog brašna
  • 5 g soli
  • 2 dcl kipuće vode

Za umak:

  • 360 g srdela na maslinovom ulju
  • Luk
  • 1 dcl bijelog vina
  • 3 dcl umaka od rajčice
  • Sol
  • Žlica sušenog bosiljka
  • 5 sušenih rajčica
  • 20 g ribanog sira
  • Pregršt mladog špinata

PRIPREMA

1. Njoke pripremite miješanjem brašna, soli i kipuće vode u miješalici za tijesto.

2. Kad se masa pomiješa, smotajte je u dugu roladu i narežite na manje njoke.

3. Zakuhajte vodu i njoke kuhajte 15 minuta u kipućoj vodi.

4. U međuvremenu pripremite umak od srdele nasjeckajući oguljeni luk koji stavite u tavu. Odmah dodajte umak od rajčice, na kockice narezane sušene rajčice, vino, sol i bosiljak. Pustite da umak krčka 10 minuta.

5. Nakon tog vremena u posudu dodajte ocijeđene srdele i lagano promiješajte.

6. Ocijedite njoke iz vode, prelijte umakom, vrh pospite ribanim sirom i poslužite.

Recept by: Maja Kostanjšek!

Nutritivne vrijednosti po obroku: 643 kalorije

  • 37 g bjelančevina
  • 62 g ugljikohidrata
  • 23 g masti

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa?

Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

 

Vaš Garden

 

OSTAVITE PORUKU