organski prirodno zdravo
Napadni akne originalno - s čajem i inhalacijom origano!

Novosti

Napadni akne originalno - s čajem i inhalacijom origano!

Prva asocijacija na origano svima je pizza, ali ova samonikla mediteranska biljka ima puno širu primjenu od bacanja po pizzi. Tisućama godina origano se koristi u kulinarske i medicinske svrhe, a možeš ga koristiti svježeg, sušenog ili u obliku eteričnog ulja.

PROTUUPALNA SVOJSTVA

Ova čudesna biljka ima antibakterijska, antiseptička i protuupalna svojstva, bogata je mineralima poput magnezija, cinka i kalija te ima snažna antioksidativna svojstva. Origano pomaže u otklanjaju problema s aknama, sinusima te jača tvoj imunitet.

NAPADNI PREHLADU I AKNE SA SVIH FRONTA

Kod prehlade ubaci žličicu sušenog origana u kipuću vodu i ostavi da odstoji 5-10min. Ovaj protuupalni čaj će ti pomoći da se riješiš bakterija i virusa koji se nalaze u grlu, a ako te muče i sinusi napravi si inhalaciju s origanom:

Zakuhaj 2-3 litre vode te dodaj par kapi eteričnog ulja origana na kraju. Stavi lice iznad posude te pokrij glavu ručnikom kako para ne bi pobjegla van, no budi oprezan/na jer je u startu para izuzetno vruća. Udiši paru kroz nos te izdiši kroz usta 10-15min. Ovakva inhalacija je odlična i za akne jer vruća para otvara pore i dozvoljava da protuupalne i antibakterijske komponente origana prodru duboko u tvoju kožu.

LIJEK KOJI MOŽEŠ BACITI NA ŠPAGETE!

Svježi origano ima jača svojstva od sušenog, ali sušeni zbog snažnije arome češće bude prvi izbor u kuhinji. Mi smo napravili domaći pesto od bosiljka, origana, maslinovog ulja, indijskih oraščića i parmezana te ga prelili preko tjestenine, a ti pronađi svoje novo omiljeno jelo u koje ćeš ubaciti ovaj zdravi začin.

Budi oriđiđi – origanu se približi:

Origano Sonnentor 18g

A ulje divljeg origana Kernnel pronađi u Garden dućanima :)

Tvoj Garden tim

OSTAVITE PORUKU