organski prirodno zdravo
Najmekše kiflice na svijetu

Novosti

Najmekše kiflice na svijetu

Sir, šunka, pizza začini ili jednostavno prazne. Čime god da su punjene, uvijek su savršene ove mekane kiflice! 

Kažu da su kiflice "kroasan za siromašne"! No mi obožavamo ova mekana peciva koja se mogu napuniti doslovno bilo čime. Tijesto se zamijesi i kiflice se odmah mogu praviti, bez da se čeka da se tijesto digne. Dakle gotove su za čas! A sastojci su jednostavni i imaju ih skoro svi doma. 

 Sastojci

  • 6oog bijelog glatkog brašna
  • 200ml jogurta ili čvrstog kiselog mljeka
  • 200ml mlijeka
  • 100ml ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 vrećica suhog kvasca

Za premazivanje:

  • 1 žumanjak
  • sezam
  • punjenje po želji

Postupak

1. Umutite mlijeko, dodajte suhi kvasac i šećer, zatim sve ostale sastojke i tijesto dobro mijesite rukom. Dobit ćete tvrđe tijesto.

2. Tijesto podijelite na dvije polovice i odmah razvaljajte u krug.

3. Tijesto izrežite na trokute veličine po želji - ako želite manje ili veće.

4. Napunite trokute filom po vašoj želji i zarolajte u polumjesece.

5. Premažite ih žumanjkom i pospite sjemenkama sezama (prije pečenja).

6. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ° oko 20 minuta. U slast!

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU