organski prirodno zdravo
Najlakši sladoled koji ćeš ikada napraviti! VEGANSKI + BEZ ŠEĆERA

Novosti

Najlakši sladoled koji ćeš ikada napraviti! VEGANSKI + BEZ ŠEĆERA

Ne dopusti da ti nedostatak aparata za sladoled stoji na putu uživanja u ukusnom, kremastom sladoledu iz kućne radinosti!

Mi smo ovog puta izabrali napraviti sladoled od jagoda, no ti možeš koristiti banane, borovnice ili koje god ti voće padne na pamet.

Tučeno kokosovo mlijeko čini savršenu bazu za ovaj kremasti sladoled, a javorov sirup možeš dozirati po svojoj preferenciji prema slatkom.

SASTOJCI

  • 4 šalice smrznutih jagoda
  • Dvije konzerve / 793 g kokosovog mlijeka
  • Sjemenke 1 štapića vanilije (ako nemaš štapić, može i ekstrakt vanilije)
  • 1/2 šalice javorovog sirupa

POSTUPAK

Dodajte kokosovo mlijeko u procesor za hranu/blender i dobro izmiksajte. Stavite na stranu.

Dodajte sve ostale sastojke (jagode, vaniliju i javorov sirup) u blender i miješajte zajedno dok ne dobijete gustu i kremastu strukturu. Vratite tučeno kokosovo mlijeko u blender i miješajte dok se sve ne spoji.

Stavite ovu bazu sladoleda u posudu i stavite je u zamrzivač. Ostavite da se smrzne, na 1 sat.

Ručnom mutilicom mutite smjesu kako bi se izbjeglo pretjerano zaleđivanje. Ponavljati svakih 20 minuta dok sladoled ne bude gotov nakon 3-4 sata.

Serviranje: poslužite odmah ili kasnije (odmrznite 5-10 minuta i poslužite žlicom za sladoled).

Dobar tek!

Tvoj Garden tim

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU