Najkremastiji cheesecake ikad!

Reci zbogom svom starom cheesecake receptu, jer bolji od ovog nećeš naći! Ovo je klasični njujorški cheesecake, pečen u pećnici, ali s vodenom kupkom za savršenu mekanu strukturu!

 

Priprema
Najkremastiji cheesecake ikad!
PRIPREMITE BISKVIT
  • 1Pripremite krekere. Stavite u veliku zdjelu, smiksajte krekere, pa umiješajte šećer i sol. Umiješajte rastopljeni maslac. Zagrijte pećnicu na 175 ° C.
  • 2Pritisnite mrvice krekera na dno posude za pečenje s oprugom: lagano pritisnite prstima dok mrvice ne postanu lijepi ravnomjerni sloj na dnu posude, uz samo lagani obrub unutrašnjih rubova posude.
  • 3Pecite biskvit na 175 ° C, 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Dok se biskvit hladi, možete započeti s punjenjem. Pričekajte da se kora ohladi da u sljedećem koraku zamotate posudu u foliju.
  • 4Trostruko omotajte posudu folijom, tako da tijekom kuhanja ne procuri voda. Na ravnu površinu stavite veliki komad aluminijske folije. Na sredinu folije stavite posudu. Lagano preklopite stranice folije oko tave. Obavezno to radite lagano, tako da ne stvorite nikakve rupe u foliji. Ako postoje rupe, voda će ući u tavu i uništiti biskvit. Pritisnite foliju oko rubova posude. Ispod posude stavite drugi veliki kvadrat folije i ponovite, lagano savijajući stranice folije oko posude i pritiskajući foliju na posudu. Da biste bili sigurni, ponovite s trećim slojem folije.
NAPRAVITE CHEESECAKE
  • 1Krem sir narežite na komade i stavite u zdjelu s električnim mikserom. Miješajte na srednjoj brzini 4 minute dok smjesa ne postane glatka, meka i kremasta. Dodajte šećer, tucite još 4 minute.
  • 2Dodajte sol i vaniliju. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući jednu minutu nakon svakog dodavanja. Dodajte kiselo vrhnje, miksajte dok se ne sjedini.
  • 3Dodajte vrhnje za šlag, miksajte dok se ne sjedini.
  • 4Pripremite posudu i kipuću vodu: Stavite posudu omotanu folijom u veliki protvan visokih rubova. Pripremite kipuću vodu. Zagrijte pećnicu na 160 ° C.
  • 5Ulijte nadjev u posudu, preko donjeg sloja krekera. Zagladite lopaticom.
  • 6Stavite u pećnicu.
  • 7Pažljivo ulijte vruću vodu u protvan, kako biste stvorili vodenu kupelj za kolač, izlivajući sve dok voda ne dosegne polovicu posude. (Alternativno, možete dodati vodu prije nego što stavite tavu u pećnicu, ovisno što vam je lakše.)
  • 8Pecite na 160 ° C (1 sat).
  • 9Ugasite pećnicu i ostavite da se kolač ohladi u pećnici, još sat vremena. Ovo nježno hlađenje pomoći će u sprečavanju pucanja površine torte.
  • 10Ohladite 4 sata: Pokrijte vrh torte s folijom, tako da ne dodiruje kolač. Hladite u hladnjaku minimalno 4 sata ili preko noći.
ZAVRŠITE I SERVIRAJTE CHEESECAKE
  • 1Pripremite premaz od kiselog vrhnja: Stavite kiselo vrhnje u zdjelu srednje veličine, umiješajte šećer u prahu i vaniliju, dok ne postane glatko. Ohladite dok niste spremni za posluživanje torte.
  • 2Pripremite umak od malina: U malu posudu stavite maline, šećer i vodu. Upotrijebite žlicu za pire od krumpira kako biste pritisnuli maline. Zagrijte na srednjoj vatri, miješajte, oko 5 minuta, dok se umak ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre. Ostavite da se ohladi.
  • 3Pripremite cheesecake za posluživanje: Tortu izvadite iz hladnjaka. Uklonite foliju sa strana posude i stavite tortu na tanjur za posluživanje kolača.
  • 4Vrh prelijte smjesom kiselog vrhnja. Poslužite s umakom od maline. Dobar tek!
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
Organsko
29,95 kn
Organsko Bez mliječnih proizvoda
26,00 kn
35,95 kn
ZG&RI
Maslac alpski svježi 82% BIO Andechser 250g
Organsko Bez jaja
36,95 kn
ZG&RI
Sir quark s jogurtom 0% BIO Andechser 250g
Organsko
10,95 kn
Organsko Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
120,95 kn
ZG&RI
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
Organsko Bez mliječnih proizvoda
24,50 kn
ZG&RI
Vrhnje za šlag svježe 32% BIO Andechser 200g
Organsko Bez jaja
12,95 kn
ZG&RI
Vrhnje kiselo svježe 10% BIO Andechser 200g
Organsko Bez jaja
9,95 kn
ZG&RI
Maline smrznute BIO Soto 300g
Organsko Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
39,90 kn
(0)

Najkremastiji cheesecake ikad!

Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Kompleksno jelo
Najkremastiji cheesecake ikad!
Sastojci
Najkremastiji cheesecake ikad!
Za koru
  • 1 3/4 šalice (230 g) mrvica običnih keksiju
  • 2 žlice šećera
  • Prstohvat soli
  • 4 žlice plus 1 žličica (60 g) maslaca
Za punjenje
  • 900g krem sira, sobne temperature
  • 1 1/3 šalice šećera (270g)
  • Prstohvat soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 4 velika jaja
  • 2/3 šalice kiselog vrhnja (160 ml)
  • 2/3 šalice vrhnja za šlag (160 ml)
Za premaz
  • 2 šalice kiselog vrhnja (475 ml)
  • 1/3 šalice šećera u prahu (35g)
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Za umak od malina
  • 340 g svježih malina
  • 1/2 šalice šećera (100 g)
  • 1/2 šalice vode (120 ml)
Proizvodi koje smo koristili
Organsko
29,95 kn
Organsko Bez mliječnih proizvoda
26,00 kn
35,95 kn
ZG&RI
Maslac alpski svježi 82% BIO Andechser 250g
Organsko Bez jaja
36,95 kn
ZG&RI
Sir quark s jogurtom 0% BIO Andechser 250g
Organsko
10,95 kn
Organsko Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
120,95 kn
ZG&RI
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
Organsko Bez mliječnih proizvoda
24,50 kn
ZG&RI
Vrhnje za šlag svježe 32% BIO Andechser 200g
Organsko Bez jaja
12,95 kn
ZG&RI
Vrhnje kiselo svježe 10% BIO Andechser 200g
Organsko Bez jaja
9,95 kn
ZG&RI
Maline smrznute BIO Soto 300g
Organsko Bez mliječnih proizvoda Bez jaja
39,90 kn

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 11% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU