organski prirodno zdravo
Najkremastiji cheesecake ikad!

Novosti

Najkremastiji cheesecake ikad!

Reci zbogom svom starom cheesecake receptu, jer bolji od ovog nećeš naći! Ovo je klasični njujorški cheesecake, pečen u pećnici, ali s vodenom kupkom za savršenu mekanu strukturu!

Sastojci

Za koru:

  • 1 3/4 šalice (230 g) mrvica običnih keksiju
  • 2 žlice šećera
  • Prstohvat soli
  • 4 žlice plus 1 žličica (60 g) maslaca

Za punjenje:

  • 900g krem sira, sobne temperature
  • 1 1/3 šalice šećera (270g)
  • Prstohvat soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 4 velika jaja
  • 2/3 šalice kiselog vrhnja (160 ml)
  • 2/3 šalice vrhnja za šlag (160 ml)

Za premaz:

  • 2 šalice kiselog vrhnja (475 ml)
  • 1/3 šalice šećera u prahu (35g)
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za umak od malina:

  • 340 g svježih malina
  • 1/2 šalice šećera (100 g)
  • 1/2 šalice vode (120 ml)

Postupak

PRIPREMITE BISKVIT

1 Pripremite krekere. Stavite u veliku zdjelu, smiksajte krekere, pa umiješajte šećer i sol. Umiješajte rastopljeni maslac.

Zagrijte pećnicu na 175 ° C.

2 Pritisnite mrvice krekera na dno posude za pečenje s oprugom: lagano pritisnite prstima dok mrvice ne postanu lijepi ravnomjerni sloj na dnu posude, uz samo lagani obrub unutrašnjih rubova posude.

3 Pecite biskvit na 175 ° C, 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Dok se biskvit hladi, možete započeti s punjenjem. Pričekajte da se kora ohladi da u sljedećem koraku zamotate posudu u foliju.

4 Trostruko omotajte posudu folijom, tako da tijekom kuhanja ne procuri voda. Na ravnu površinu stavite veliki komad aluminijske folije.

Na sredinu folije stavite posudu. Lagano preklopite stranice folije oko tave. Obavezno to radite lagano, tako da ne stvorite nikakve rupe u foliji.

Ako postoje rupe, voda će ući u tavu i uništiti biskvit. Pritisnite foliju oko rubova posude. Ispod posude stavite drugi veliki kvadrat folije i ponovite, lagano savijajući stranice folije oko posude i pritiskajući foliju na posudu.

Da biste bili sigurni, ponovite s trećim slojem folije.

NAPRAVITE CHEESECAKE

1 Krem sir narežite na komade i stavite u zdjelu s električnim mikserom. Miješajte na srednjoj brzini 4 minute dok smjesa ne postane glatka, meka i kremasta. Dodajte šećer, tucite još 4 minute.

2 Dodajte sol i vaniliju. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući jednu minutu nakon svakog dodavanja. Dodajte kiselo vrhnje, miksajte dok se ne sjedini.

3 Dodajte vrhnje za šlag, miksajte dok se ne sjedini. 

4 Pripremite posudu i kipuću vodu: Stavite posudu omotanu folijom u veliki protvan visokih rubova. Pripremite kipuću vodu.

Zagrijte pećnicu na 160 ° C.

5 Ulijte nadjev u posudu, preko donjeg sloja krekera. Zagladite lopaticom.

6 Stavite u pećnicu.

7 Pažljivo ulijte vruću vodu u protvan, kako biste stvorili vodenu kupelj za kolač, izlivajući sve dok voda ne dosegne polovicu posude. (Alternativno, možete dodati vodu prije nego što stavite tavu u pećnicu, ovisno što vam je lakše.)

8 Pecite na 160 ° C (1 sat).

9 Ugasite pećnicu i ostavite da se kolač ohladi u pećnici, još sat vremena. Ovo nježno hlađenje pomoći će u sprečavanju pucanja površine torte.

10 Ohladite 4 sata: Pokrijte vrh torte s folijom, tako da ne dodiruje kolač. Hladite u hladnjaku minimalno 4 sata ili preko noći.

ZAVRŠITE I SERVIRAJTE CHEESECAKE
1 Pripremite premaz od kiselog vrhnja: Stavite kiselo vrhnje u zdjelu srednje veličine, umiješajte šećer u prahu i vaniliju, dok ne postane glatko. Ohladite dok niste spremni za posluživanje torte.

2 Pripremite umak od malina: U malu posudu stavite maline, šećer i vodu. Upotrijebite žlicu za pire od krumpira kako biste pritisnuli maline. Zagrijte na srednjoj vatri, miješajte, oko 5 minuta, dok se umak ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre. Ostavite da se ohladi.

3 Pripremite cheesecake za posluživanje: Tortu izvadite iz hladnjaka. Uklonite foliju sa strana posude  i stavite tortu na tanjur za posluživanje kolača.

Vrh prelijte smjesom kiselog vrhnja. Poslužite s umakom od maline. Dobar tek!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU