organski prirodno zdravo
Najbolji vitamini za prevenciju gripe. Dokazano!

Novosti

Najbolji vitamini za prevenciju gripe. Dokazano!

Vrhunac gripe se očekuje upravo u siječnju, a potrajati će više tjedana, čak sve do travnja. Prvi slučajevi gripe ove sezone pojavili su se 28. 11. 2018. što je mjesec dana ranije nego obično! Ako nisi fan igala, doktora i cijepljenja, a želiš smanjiti šanse da uhvatiš gripu – obružaj se sa sljedećim vitaminima:

ZA PREVENCIJU: VITAMIN D

Malo manje poznata stvar je da manjak vitamina D može dovesti do pada imuniteta, a studije su povezale preniske razine ovog vitamina sa sklonosti prema razvijanju gripe. S obzirom da najznačajniji postotak vitamina D proizvodi naša koža kada je izložena sunčevim zrakama, nije čudno što nam za vrijeme zime vitamin D često zna biti prenizak. Mi smo pokriveni slojevima odjeće, a sunce je pokriveno slojevima oblaka pa zrake teško dopiru do naše kože.

Ako želiš biti sigurna/siguran, možeš se čak i testirati u labaratoriju te provjeriti da li imaš dovoljno ovog vitamina u tijelu. S obzirom da hrana nije dovoljan izvor vitamina D, za vrijeme zimskih mjeseci često se preporuča preventivno uzimanje vitamina D u manjoj dozi.

ZA LIJEČENJE: VITAMIN C

Ako ti je već počeo curiti nos, još uvijek nije kasno! Stara je priča da je vitamin C dobar za rješavanje gripe, no studije pokazuju da nema efekta preventivno već jedino ako smo već ulovili gripu. Neke od tih studija su pronašle da suplementacija vitaminom C skraćuje trajanje gripe i smanjuje intenzitet simptoma. Preporučena doza je 1000 mg vitamina C dnevno.  

Vaš Garden tim

OSTAVITE PORUKU