organski prirodno zdravo
Maska za lice s aktivnim ugljenom (samo 3 sastojka!)

Novosti

Maska za lice s aktivnim ugljenom (samo 3 sastojka!)

Ova maska ​​s aktivnim ugljenom brza je i lagana za napraviti! Ne sadrži konzervanse ni opasne kemikalije za razliku od mnogih drugih kozmetičkih preparata.

Pomoću ovog jednostavnog recepta možete dobiti mekšu kožu koja sjaji! Sastojci koji vam trebaju su:

Glina od bentonita ili zelena glina za čišćenje

Glina je savršen dodatak maski za čišćenje lica jer pomaže u uklanjanju nečistoća s kože. Ona sama po sebi može biti malo isušujuća, što je i jedan od razloga zašto smo u ovaj recept uključili i med.

Med za meku kožu

Med je koristan za lice jer omekšava i umiruje kožu, a djeluje i antibakterijski.

Aktivni ugljen za čistu kožu

A sada dolazimo do ključnog sastojka. Ugljen se često koristi u hitnim situacijama ako se sumnja na trovanje - zbog njegove sposobnosti apsorpcije toksina. Ako se nanese na lice, ugljen isto tako može pomoći u apsorbiranju nečistoća na koži.

Esencijalna ulja za zdravu kožu

Esencijalna ulja mogu biti koristan dodatak receptima za njegu kože. Ovaj recept koristi eterično ulje čajevca i lavande posebno zbog njihove sposobnosti pročišćavanja kože.

Čajevac se obično koristi kao pomagač u borbi protiv akni zbog svojih antimikrobnih svojstava. Lavanda se obično preporučuje za zdravlje kože.

Ukupna koncentracija je niska i ima samo ½ kapi svakog esencijalnog ulja po maski za lice, ali dovoljno je za postizanje rezultata.

SASTOJCI

  • 1 žličica gline
  • 1 žličica praha aktivnog ugljena
  • 2 žlice vode
  • ½ žličice meda
  • ½ kapi esencijalnog ulja čajevca i ½ kapi lavande (neobavezno)

POSTUPAK

U malu staklenu zdjelu dodajte vodu i eterično ulje.

Po vrhu pospite glinu. Ostavite da se upije oko 10 sekundi prije dodavanja ostatka sastojaka. To olakšava kombiniranje smjese.

Upotrijebite malu gumenu lopaticu za miješanje i sve zajedno izmiješajte. Ovdje ćete imati dovoljno smjese za dvije maske za lice.

Nakon što se maska ​​pomiješa, nanesite je obilno na lice. Ostavite da se osuši, otprilike 10 minuta, prije nego što se ispere sapunom i toplom vodom.

Napomena: Ova se maska ​​upotrebljava za jednokratnu uporabu i neće se skladištiti jer ne sadrži konzervanse.

PROIZVODI

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Bacite oko u naš webshop!

Vaš Garden tim

OSTAVITE PORUKU