organski prirodno zdravo
Lisnati tart sa šparogama

Novosti

Lisnati tart sa šparogama

Probajte ovaj jako ukusan, slani, lisnati tart s nama omiljenim povrćem, ŠPAROGAMA!

Prepun je finih ljetnih namirnica. Kombinacija raznih okusa i tekstura koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

PRIPREMA ŠPAROGA:

500g šparoga

Maslinovo ulje

Postupak:

Očistite i uklonite drvenaste dijelove šparoga, te ih prerežite na pola. Pecite 40 min na 180 C u zagrijanoj pećnici. Prije pečenja, podlijte ih uljem. Nakon 25 minuta pomiješajte šparoge, dodajte još malo ulja ako su presuhe i pecite još 15 minuta.

PRIPREMA SKUTE:

1,5 l mlijeka od soje

100 ml limunovog soka

Sol i papar

1 pakiranje sojinog kremastog sira (170g)

Vlasac, peršin

Postupak:

Skuhajte 1,5 litre mlijeka od soje. Kada zavrije, ulijte u vatrostalnu posudu i pomiješajte s 1 dcl limunovog soka. Posolite i popaprite. Uzavrelo mlijeko odmah će se razdvojiti na sirnu masu i tekućinu. Procijedite i ostavite najmanje još pola sata u cjedilu da se dobro ocijedi.

Kad se svježi sir ohladi, dodajte jedan paket sojinog krem sira, zatim dodajte vlasac, peršin, sol i papar po ukusu. Ostale sastojke tijekom pripreme čuvajte u hladnjaku.

PRIPREMA DOMAĆEG VEGANSKOG PARMEZANA:

50 g indijskih oraščića

50 g suncokretovih sjemenki

1 žličica senfa

2 žlice kvasca u pahuljicama

Sol i papar

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica suhog peršina

Postupak:

Sameljite i pričekajte da završite s ostalim.

PRIPREMA LISNATOG TIJESTA:

Stavite jedan kolut lisnatog tijesta na papir za pečenje na lim. Preklopite svaki rub za oko 1 centimetar i pritisnite vilicom zajedno s donjim slojem lisnatog tijesta. Po želji pomiješajte nekoliko žlica sojinog mlijeka i kurkumom.  Sredinu nekoliko puta probušite vilicom da tijekom pečenja ne nabubri. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva u zagrijanoj pećnici. Izvadite iz pećnice i pričekajte da se malo ohladi.

Lisnato tijesto narežite na komade. Svaki komad premažite sojinom skutom, pospite domaćim parmezanom i prekrijte prženim šparogama.

ZAKLJUČAK:

1 šaka nasjeckanih pistacija

1 šaka rikole

Malo naribanog parmezana Violife.

Pospite tart preostalim sastojcima i poslužite.

OPCIJE ZAMJENE:

Ako želimo pojednostaviti recept, sojinu skutu iz sojinog mlijeka možemo zamijeniti usitnjenim tofuom. Usitnjeni tofu možete koristiti i bez sojinog krem sira.

Također možemo koristiti samo kupljeni ili domaći parmezan, a šparoge zamijeniti za bilo koje proljetno ili ljetno povrće.

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU